Entrega fins al final i encert a la tanda de penals

El Sant Andreu s’ha classificat per als quarts de final de la Copa Catalunya després de vèncer la UAT Horta a la tanda de penals (5-4), ja que en els 90 minuts reglamentaris el duel ha quedat 1-1. Ferran ha estat el golejador andreuenc en el partit i Segovia l’heroi als penals, amb dues aturades, la darrera de mèrit a xut de Guillem, que el porter quadribarrat ha aturat amb una gran estirada. Aquesta intervenció ha significat l’avenç del Sant Andreu a la següent ronda.

El Sant Andreu afrontava contra la UAT Horta el primer duel de la Copa Catalunya d’enguany a domicili, després d’haver superat la UE Vilassar de Mar i el Cerdanyola CF al Narcís Sala. Un equip, el dirigit per Nacho Castro, que els homes de Mikel Azparren van empatar tant a l’anada com a la tornada de la passada lliga, per tant, un rival complicat. El matx ha començat amb els andreuencs tenint les primeres aproximacions. Kuku ha intentat sorprendre el porter Eric des de la llunyania, just després d’haver recuperat una pilota en camp contrari. Poc després, ha estat el torn de Juanma, que ha caçat un refús dins l’àrea de l’Horta per rematar de cap, però el tir ha sortit desviat.

Passat el primer quart d’hora de joc, el conjunt local ha revertit la situació i ha començat a tenir el domini de la pilota i aproximar-se a l’àrea quadribarrada. Tot i això, Segovia només ha hagut d’intervenir en un xut ras des de la frontal de Nolla, que el porter andreuenc ha aturat amb solvència. A poc a poc, el Sant Andreu s’ha refet i en el tram final del primer temps ha aconseguit inaugurar el marcador. Noguera ha avançat fins a la zona de tres quarts amb la pilota als peus i ha fet una gran centrada al segon pal, a l’esquena dels defensors, en la qual Ferran ha rematat al fons de la xarxa. Un golàs tant per la dificultat de l’assistència com de la rematada de cap, aproximadament des del punt de penal (44′).

Ferran Jutglà celebrant el gol | Judit Andreu-UESA

A l’inici de la segona meitat ambdós conjunts han aprofitat per fer una sèrie de canvis. Els dos equips els hi ha costat entrar amb bon peu en els segons 45 minuts. Cap dels dos tenia el domini de la possessió. L’Horta, en un error de sortida de pilota de la defensa quadribarrada, ho ha aprofitat Ferran Tacón per plantar-se en l’1 contra 1 i fer l’empat 1-1 en el marcador (67′). Poc després, la tensió del duel ha augmentat quan Llamas ha estat expulsat, amb doble groga. El lateral dret ha rebut un cop a la cara, l’àrbitre no ha senyalat res i posteriorment ha xiulat falta de Llamas, en la qual ha vist la targeta groga. El jugador quadribarrat, amb sang a la boca i una ferida a la barbeta a causa del cop, ha continuat recriminant la decisió al col·legiat, que li ha mostrat la segona targeta groga. Era el minut 70 i el Sant Andreu havia de disputar els darrers 20′ de joc amb un home menys.

Els andreuencs han endarrerit les línies i han demostrat la competitivitat del Sant Andreu. Forts en defensa, lluitant cada jugada al màxim, han sabut contrarestar les escomeses de l’Horta. Els locals només han disposat d’una ocasió en la qual el xut des de la frontal d’Izan ha marxat desviat. Amb l’1-1 s’ha arribat al final del partit i l’eliminatòria s’havia de decidir a la tanda de penals, tal com en la final perduda del Torneig d’Històrics contra el CF Badalona.

Els andreuencs han començat la tanda errant els dos primers llançaments. Tot i això, el Sant Andreu s’ha refet i ha aparegut la figura de Segovia, que ha aturat dos penals decisius. Sobretot el darrer, en el tir de Guillem, que el porter quadribarrat s’ha fet immens sota pals i ha aturat amb una gran intervenció. Una acció que ha significat la victòria dels de Mikel Azparren i la classificació per als quarts de final de la Copa Catalunya.

Fitxa tècnica

UAT Horta (1): Eric, Guillem, Castillo, Javi Morales, Genis (Aleix, 54′), Joan Vives, Domi (Ferran Tacón, 54′), Galeano, Carlos (Izan, 63′), Marc Rio (Narcís Barrera, 54′) i Nolla (Juanjo Carricondo, 83′).

UE Sant Andreu (1): Segovia, Llamas, Juanma, Noguera, David López (Felipe, 46′), Víctor Alonso (Jaume Villar, 63′), Ton Alcover, Ferran (Josu, 46′), Juanan, Kuku (Guillem, 77′) i Elhadji (Carlos Martínez, 63′).

Gols: 0-1 Ferran (44′), 1-1 Ferran Tacón (67′).

Àrbitre: Sr. Álex Fernández. Ha amonestat Joan Vives (42′) , Eric (50′) per l’Horta i Juanan (38′), Juanma (50′), Alcover (68′), Llamas (doble groga-69′), Segovia (71′) pel Sant Andreu.

Incidències: partit corresponent a la tercera eliminatòria de la Copa Catalunya disputat al Feliu i Codina.

Imatge: Judit Andreu-UESA

Més en

Comunicat sobre la sentència del Tribunal Suprem

Premsa14 d'octubre de 2019

Empat insuficient (1-1)

Premsa13 d'octubre de 2019

Sant Andreu – Castelldefels: reprendre el rumb

Premsa12 d'octubre de 2019

Capgirar la dinàmica

Premsa11 d'octubre de 2019