Final amarg en la tanda de penals

El Sant Andreu ha perdut la final del Torneig Històrics en la tanda de penals enfront del CF Badalona. Els andreuencs s’han avançat en el marcador amb un golàs des de fora l’àrea de Kuku just abans del descans. A la represa els badalonins han empatat mitjançant Boniquet. Amb l’empat 1-1 s’ha acabat el partit i en els penals els quadribarrats han estat derrotats. Tot i això, els homes de Mikel Azparren han donat una molt bona imatge durant tot el campionat i en la final no s’ha plasmat sobre el terreny de joc que els escapulats militen en una categoria superior.

Els homes de Mikel Azparren han tornat a arribar a la final del Torneig d’Històrics, tal com van fer l’últim cop el 2014, en el qual es van proclamar campions. El rival d’aleshores, el CF Badalona, també ha estat el d’enguany. El Sant Andreu ha iniciat la final amb els cinc sentits posats i ràpidament ha provat de superar el porter exandreuenc, Morales. Carlos Martínez no ha pogut arribar a la centrada de Josu i, poc després, Kuku, en una posició escorada, ha tret un xut molt potent, que ha marxat alt. El domini andreuenc ha estat clar i el Badalona, entrenat per l’exquadribarrat, Ramón Maria Calderé, ha esperat ordenadament en defensa per intentar sortir al contracop.

De nou, Kuku ha estat a punt de fer gol, però la seva rematada de cap en un córner ha sortit fregant el pal. La primera i única ocasió del Badalona en el primer temps ha estat per Nadjib. Jugada per banda i la centrada al segon pal l’ha rematat fora el davanter escapulat, quan ho tenia tot a favor. Just abans del descans, quan l’àrbitre ja s’enduia el xiulet a la boca, Kuku ha rebut una passada de Josu i no s’ho ha pensat dos cops a intentar el xut. El davanter andreuenc ha engaltat un tir molt llunyà, que ha entrat per l’escaire. Un autèntic golàs. Morales, tot i l’estirada, no ha pogut fer res (45′). Amb la victòria per la mínima del Sant Andreu s’ha arribat al descans.

Kuku en la celebració del gol. | Torneig HIstòrics.

Els quadribarrats han començat el segon temps, tal com ho han fet a la primera part, i han estat els primers a avisar mitjançant Kuku. La rematada de cap del davanter l’ha desviat Morales a córner. A partir d’aquest moment, però, el Badalona ha capgirat la dinàmica del partit. Li ha pres la possessió de la pilota a l’equip dirigit per Mikel Azparren i ha començat a freqüentar el camp quadribarrat. Segovia ha hagut d’intervenir per primer cop per blocar el xut de Robert Simón, que anteriorment havia impactat en el cos d’un defensor i que havia canviat la trajectòria de l’esfèrica.

El domini del Badalona ha tingut premi, quan en una pèrdua de pilota quadribarrada, els homes de Calderé han fet una triangulació i Boniquet ha marcat el gol de l’empat (58′). Quan restaven 30 minuts de joc, han començat el reguitzell de canvis per part dels dos equips. El partit s’ha tornat a igualar i cap dels dos conjunts ha aconseguit imposar el seu criteri. En els darrers minuts hi ha hagut una ocasió per a cada bàndol. Kuku, pels andreuencs, ha disparat desviat una falta a la frontal de l’àrea. Per part del Badalona, ha aparegut la figura de Segovia per fer una bona intervenció a una rematada a boca de canó, un pèl escorada, d’un jugador escapulat. Amb el definitu 1-1 la final del Torneig d’Històrics s’havia de resoldre a la tanda de penals.

Tot i que la tanda ha començat amb interessos favorables pels andreuencs, ja que Juanma ha marcat i Segovia ha aturat el xut a Sergi Garcia, la fortuna ha girat l’esquena els quadribarrats i ha acabat perdent per 2-3. D’aquesta manera, el Sant Andreu és el subcampió del Torneig d’Històrics 2018. Pel que fa als premis individuals, Josu Rodríguez ha estat el màxim golejador del campionat (2 dianes) i Kuku ha estat elegit com a MVP del torneig, és a dir, el millor jugador de la competició.

Imatge: La UE Sant Andreu, subcampió del Torneig Històrics 2018 | UE Sant Andreu.

Fitxa tècnica

UE Sant Andreu (1): Segovia, Llamas (Felipe Sá, 46′), Oumar (Noguera, 46′), Carroza (Juanma, 46′), David López, Ton Alcover (Jaume Villar, 64′), Wanderson (Sergi, 87′), Josu (Carrillo, 76′), Izan, Carlos Martínez (Guillem, 64′) i Kuku (Romera, 81′).

CF Badalona (1): Morales, Albarrán, Escudero (Robert Simón, 46′, que ha estat substituït posteriorment per Joel, 90′), Robusté, Moyano, Aly (Carbó, 62′), Cristo (Balboa, 59′), Boniquet (Padilla, 74′), Sergi Garcia, Dani (Ortiz, 59′) i Nadjib (Adri Díaz, 46′).

Gols: 1-0 Kuku (45′), 1-1 Boniquet (58′).

Àrbitre: Sr. Rodríguez Enrique. Ha amonestat Carroza pel Sant Andreu i Moyano, Albarrán, Ortiz pel Badalona.

Incidències: partit corresponent a la final del Torneig d’Històrics disputat al Municipal del Guinardó.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS