Coratge i orgull per avançar de ronda a la Copa (1-1; 2-3)

Serà un dels partits que l’afició andreuenca recordarà durant molts anys. El Sant Andreu, de forma èpica, ha superat a la UE Cornellà a la tanda de penals i ha avançat a la segona ronda de la Copa del Rei. Els quadribarrats, mitjançant Felipe, han igualat la diana inicial rival. Just abans del final del primer temps de la pròrroga han estat expulsats Carroza i Josu. Amb nou futbolistes els andreuencs han resistit heroicament tota la segona meitat del temps extra i en la tanda de penals la fortuna i l’encert ha somrigut els quadribarrats. Quan Noguera ha marcat la pena màxima decisiva, s’ha desfermat l’eufòria entre els jugadors. 

La UE Sant Andreu ha començat el seu camí a la Copa del Rei. En la primera ronda els andreuencs havien estat enquadrats amb la UE Cornellà, un rival que milita a Segona B, i amb el factor camp en contra. Tot i la diferència de categories, el matx ha estat molt igualat. La primera gran ocasió del partit ha estat pels andreuencs amb un tir de falta des de la frontal de Ton Alcover, que Ramon ha aturat amb una gran intervenció.

Els quadribarrats en tot moment han competit de tu a tu el conjunt del Baix Llobregat. La possessió de la pilota ha estat molt repartida, tot i que les ocasions de perill per ambdós equips han arribat en transicions molt ràpides. A la mitja hora de joc, el duel s’ha revolucionat i pràcticament en dos minuts hi ha hagut les ocasions més clares pels dos conjunts. Josu s’ha plantat sol dins l’àrea del Cornellà, però Ramon ha aturat l’u contra u. Posteriorment, els locals han fet un contracop molt perillós, que la defensa quadribarrada ha aturat. S’ha arribat al descans amb el 0-0.

Ton Alcover en una acció del partit. Adria Giménez-UESA

A la represa, el Cornellà ha posat una marxa més i ha fet patir els andreuencs en defensa. El primer a avisar ha estat Manu Torres amb una rematada de cap que Segovia ha aturat amb una gran acció, la jugada, això sí, ha quedat invalidada per fora de joc. Posteriorment David López ha evitat la diana del conjunt del Baix Llobregat pràcticament sobre la línia de gol. Els locals han continuat fent perill i en una falta lateral ha arribat el gol. La centrada de Gaspar l’ha rematat al fons de la xarxa Eloy Gila (67′).

El Sant Andreu estava obligat a reaccionar si volia continuar viu a la Copa. La dinàmica del matx s’ha capgirat, el Cornellà ha endarrerit les línies i els andreuencs han començat a rondejar l’àrea local. De nou, Ton Alcover ho ha tornat a provar amb un gran xut de falta des de la frontal, que Ramon ha desviat amb una bona estirada. Elhadji ha estat a punt de fer la diana del partit amb una volea molt escorada des del lateral de l’àrea, que ha sortit fregant el pal. A vuit minuts pel final, els homes de Mikel Azparren han empatat el partit mitjançant Felipe, que havia entrat al terreny de joc uns instants abans substituint Víctor. Córner pels andreuencs tret per Alcover, Carroza l’ha pentinat al primer pal i Felipe, deixant-se l’ànima, ha fet el gol des del segon pal (82′). Els últims minuts del partit, tots dos equips han abaixat les revolucions, per tal d’arribar a la pròrroga.

A l’inici del temps extra, de nou ha estat el Cornellà qui ha generat més perill, sobretot amb centrades a l’àrea quadribarrada, que no trobaven rematador. El Sant Andreu també ha ensenyat les urpes, amb un potent xut de Carlos Martínez, que Ramon ha desviat a córner. Uns minuts abans del descans de la pròrroga s’ha produït la jugada clau del matx. Un jugador local s’ha disposat a regatejar Carroza, que s’ha quedat quiet i el futbolista ha xocat amb ell. L’àrbitre, el col·legiat Pedro Sureda, ha amonestat el defensor quadribarrat i com era la segona groga ha estat expulsat. Els homes de Mikel Azparren han protestat l’acció, i Josu també ha estat expulsat. Pràcticament en uns segons, el Sant Andreu es quedava amb nou futbolistes per afrontar tota la segona part de la pròrroga i ja havien esgotat tots els canvis.

Juanan lluitant per una pilota. Adrià Giménez-UESA.

A partir d’aquest instant, els quadribarrats s’han replegat i defensat heroicament totes les escomeses del rival, tot i jugar amb dos futbolistes menys. El desgast físic dels andreuencs era evident, però un cop rere l’altre refusaven totes les centrades a l’àrea i xuts llunyans dels locals. El Sant Andreu ha tingut molt de coratge i orgull per resistir els atacs continus del Cornellà i, tot i l’extenuació física, finalment han aconseguit mantenir l’empat 1-1 i arribar a la tanda de penals.

La tanda de penes màximes ha estat una bogeria. El Sant Andreu s’ha col·locat 0-2 a favor. Tot i això, els andreuencs han desaprofitat quatre ocasions per guanyar el matx. Després de cinc penals per equip, el marcador era de 2-2. Manu Torres ha enviat fora el sisè. Era el torn de Noguera. Si el central marcava, es classificava el Sant Andreu. Amb un toc suau i pel mig, Noguera ha enviat la pilota el fons de la xarxa i els andreuencs avançaven a la segona ronda de Copa. S’ha desfermat l’eufòria entre els homes de Mikel Azparren just després del penal decisiu. Acabaven d’assolir una autèntica proesa. Un partit èpic, resistint la segona part de la pròrroga amb nou futbolistes i sent vencedor a la tanda de penals. Una fita que servirà per engrandir l’orgull d’aquest equip. El proper rival serà el Gernika dimecres vinent al Narcís Sala corresponent a la segona ronda de Copa. Abans, però, aquest dissabte el Sant Andreu es desplaça al camp del Reus B (20:30 h).

FITXA TÈCNICA

UE Cornellà (1): Ramón, Agus, Ricard (Héctor Camps, 97′), Goldar, Manu Torres, Fall, Eloy Gila (Carlos Esteve, 83′), Pep  Caballé, Jaume Pascual (Juan, 66′), Leo i Gaspar.

UE Sant Andreu (1): Segovia, Llamas, David López, Carroza, Noguera, Víctor (Felipe, 81′), Josu, Juanan (Carlos 76′), Elhadji, Ton i Kuku (Ferran, 63′).

Gols: 1-0 Eloy (67′), 1-1 Felipe (82′ ).

Àrbitre: Sr. Pedro Sureda Cuenca (del. Illes Balears). Ha amonestat als locals Agus Medina, Goldar i Gaspar i als visitants Segovia i Ferran. A més, ha expulsat als visitants Carroza, Josu i el segon entrenador, Xavi Jiménez, durant la tanda de penals.

Incidències: partit corresponent a la primera ronda de la Copa del Rei disputat al Nou Municipal de Cornellà.

Imatges: Adrià Giménez-UESA.

RODA DE PREMSA MIKEL AZPARREN

RESUM BETEVÉ

Més en

Horari d’estiu a les oficines del club

Premsa12 de juliol de 2019

Acabada la primera part d’obres a Tribuna

Premsa11 de juliol de 2019

La pretemporada del Sant Andreu pren forma

Premsa11 de juliol de 2019

Novetats i renovacions al cos tècnic

Premsa10 de juliol de 2019