Coratge quadribarrat (1-0)

El Sant Andreu ha accedit a la tercera eliminatòria de la Copa del Rei en superar el Gernika al Narcís Sala després d’un partit de molt desgast. Les aturades de Segovia han permès que els quadribarrats arribessin vius a la pròrroga i, a quatre minuts per la tanda de penals, Ton Alcover n’ha transformat un que ha valgut la classificació. La nota negativa és la lesió de Víctor Alonso.

Èpica i coratge. La intensa pluja que havia caigut a última hora de la tarda havia deixat la gespa del Narcís Sala empantanegada abans que els futbolistes sortissin a escalfar. L’aturada de les hostilitats meteorològiques i el bon drenatge han permès que es disputés el partit, però ha estat clarament condicionat per aquesta circumstància. El Sant Andreu ha intentat adaptar-se a l’estat del terreny de joc, però no ha pogut desplegar el seu joc habitual.

Els quadribarrats han dominat lleugerament el primer temps. Sense crear ocasions clares, però donant sensació de perill. La primera oportunitat, però, ha estat pel Gernika. A pilota aturada, Etxabe ha rematat i ha posat a prova els reflexos de Segovia, que s’ha lluït amb una gran parada (19′). Dos minuts després, Kuku aprofitava un error defensiu per a provar la vaselina, blocada per Altamira.

Víctor s’ha lesionat abans del descans.

El conjunt basc ha resistit els seus pitjors minuts sense cedir ocasions. El Sant Andreu ha perdut espurna amb el pas dels minuts i s’ha arribat al descans amb la sensació que cap dels dos equips volia córrer riscos. La primera meitat, però, s’ha cobrat la baixa per lesió de Víctor Alonso, substituït per Jaume Villar just abans del descans.

A la represa, els andreuencs han protestat un possible penal sobre Llamas per una empenta dins l’àrea basca. Elhadji s’ha cuinat una ocasió a la mitja volta, però Altamira ha rebutjat el seu xut potent (58′). El Gernika ha imposat el seu ritme a la segona meitat i el Sant Andreu tenia dificultats per a mantenir la possessió i trenar jugades en camp rival.

Els bascos, però, només han creat perill des de fora l’àrea. Segovia ha refusat una volea d’Etxabe (63′) i ha blocat un parell de tirs llunyans. Els quadribarrats han tingut una última oportunitat al contracop, però Jaume Villar no ha pogut connectar bé la rematada (83′). El partit s’havia de decidir a la pròrroga o bé a la tanda de penals.

Juanan, en una acció del partit.

Segovia i Ton Alcover decideixen

El temps extra ha començat amb un ensurt dels grossos. Igor s’ha plantat sol davant Segovia i ha pogut avançar els visitants en un moment decisiu, però el porter quadribarrat ha respost amb una aturada antològica amb el peu dret (91′). Pels andreuencs, un xut poderós de Ton Alcover des de mitja distància no ha trobat porteria (94′).

Tot semblava indicar que l’eliminatòria es decidiria a la tanda de penals. No obstant això, a quatre minuts pel final l’àrbitre ha xiulat unes mans dins l’àrea del Gernika i ha concedit un penal d’or al Sant Andreu. Ton Alcover ha assumit la responsabilitat i ha trencat la pilota amb un xut pel mig. La bogeria s’ha desfermat al Narcís Sala, i en un contracop Felipe Sá ha estat a punt de marcar el segon en una vaselina que ha sortit fora per poc.

Els jugadors saluden els aficionats. | Judit Andreu

Equip i afició han celebrat la victòria i la classificació per la tercera i última ronda de la Copa del Rei abans dels encreuaments amb els equips que juguen competicions europees. Divendres, el sorteig determinarà l’últim rival o bé si el Sant Andreu, com el 2013, queda exempt i accedeix directament als setzens de final del torneig.

Fotografies: Adrià Giménez – UESA

FITXA TÈCNICA

UE Sant Andreu (1): Segovia, Llamas, Juanma, Noguera, David López (Felipe, 98), Víctor (Jaume, 43′), Alcover, Ferran, Juanan, Kuku (Carlos, 73′) i Elhadji.

SD Gernila Club (0): Altamira, Kike, Aimar, Carrecedo, Ander, Lander (Ontiñano, 105′), Parra (Garai, 87′), Gorka, Igor, Pradera (Santamaría, 81′) i Etxabe.

Gol: 1-0 Alcover p. (116′).

Àrbitre: Sr. Ripoll Solano (del. Illes Balears), ha amonestat David López (36′), Elhadji (49′), Jaume (62′) i Ferran (90′) pels locals i Ander (13′), Gorka (36′), Carracedo (116′) i Garai (120′) pels visitants.

Incidències: partit corresponent a la segona ronda de la Copa del Rei, disputat a l’estadi Narcís Sala.

RODA DE PREMSA DE MIKEL AZPARREN

RESUM DE BETEVÉ

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS