Gloriosa Unió Esportiva Sant Andreu (1-0)

El Sant Andreu ha fet realitat el somni i s’ha classificat pels setzens de final de la Copa del Rei. L’equip de Mikel Azparren ha derrotat el Calahorra amb un Narcís Sala vibrant després d’una nova pròrroga amb un gol de Kuku. Divendres, el sorteig decidirà quin equip de Primera que disputa competició europea s’emparella amb els quadribarrats.

Més de tres mil andreuencs han patit, cridat i gaudit d’una nova nit màgica al Narcís Sala. Aquest Sant Andreu enganxa l’afició pel seu compromís i les seves gestes, i de nou l’equip de Mikel Azparren no ha fallat i s’ha classificat per la següent fase de la Copa. Ho ha aconseguit després de la tercera pròrroga en tres partits, fet que demostra la tenacitat dels andreuencs en perseverar fins el final.

Un espectacular mosaic ha donat la benvinguda a ambdós equips al Gol Nord. Els quadribarrats han sortit millor que el rival. El Calahorra, que arribava en mala ratxa i amb menys descans, no s’ha trobat còmode al Narcís Sala. El domini era del Sant Andreu, però el conjunt de la Rioja ha vorejat el gol en una jugada que ha tallat Llamas.

No obstant això, el domini s’ha traduït aviat en oportunitats. Una primera rematada de Kuku ha fregat el pal dret (30′), abans que una decisió de l’àrbitre decantés el partit. El col·legiat ha expulsat Cristian per una falta sobre Ferran per haver tallat una ocasió de gol (34′) i ha deixat els visitants en inferioritat numèrica. El xut de falta, executat per Ton Alcover, s’ha estavellat al pal. El mateix Ton ho ha intentat des de mitja distància, però Gonzalo ha refusat a córner (44′).

Ton Alcover, protagonista a la primera part.

El Sant Andreu ha sortit amb empenta a la segona meitat, però no ha pogut perforar la porteria vermella. El Calahorra s’ha defensat amb eficàcia i ha concedit poques opcions als andreuencs, que amb el pas dels minuts també han notat el cansament. Un tir de Ton refusat per Gonzalo (49′), un xut perillós de Josu que ha fet lluir el porter (58′), una rematada de Dani Guerrero (59′) i un intent acrobàtic de Kuku (60′) han estat les millors oportunitats, concentrades en deu minuts.

De nou, els quadribarrats havien de disputar la pròrroga. L‘entrada d’Óscar Muñoz, que reapareixia després de la lesió, ha estat el desllorigador. El davanter ha rebut una pilota de Ferran i, amb un toc suau, l’ha deixada en safata per a la desmarcada de Kuku, que ha batut Gonzalo i ha desfermat l’eufòria del Narcís Sala (95′).

Una combinació entre Óscar i Kuku ha decantat la balança.

El Calahorra, però, ha tingut una ocasió a boca de gol. Per sort andreuenca, la pilota ha sortit per sobre del travesser (104′). Només s’havien de disputar quinze minuts més i el Sant Andreu ha posat el cadenat a la porteria de Segovia. De fet, Kuku ha pogut sentenciar el partit amb una rematada de cap que no ha trobat porteria (108′).

Els quadribarrats no han patit més i han pogut celebrar llargament el triomf amb l’afició, de nou increïble. L’equip d’Azparren ha pogut donar una gran alegria als andreuencs, que podran presenciar una eliminatòria de Copa a doble partit amb un equip de Primera que juga competició europea. Els possibles rivals del sorteig de divendres són el FC Barcelona, el Reial Madrid, l’Atlètic de Madrid, el València, el Sevilla, el Betis i el Vila-real.

La plantilla ha celebrat un gran triomf amb l’afició.

Fotografies: Adrià Giménez – uesantandreu.cat

FITXA TÈCNICA

UE Sant Andreu (1): Segovia, Llamas (Óscar Muñoz, 93′), Carroza, Noguera, David López, Guerrero (Jaume, 62′), Alcover, Juanan (Carlos, 75′), Josu, Ferran i Kuku.

CD Calahorra (0): Gonzalo, Álvaro, Cristian, Morgado, Javi Martínez, Almagro (Barrón, 100′), Rodrigo, Sergio, Obeng (Duro, 38′), Adrien (Barcina, 80′) i Ortega.

Gol: 1-0 Kuku (95′)

Àrbitre: Sr. González González (del. Illes Balears), ha amonestat Dani Guerrero, Juanan, Kuku, Ferran, Jaume i Carlos pels locals i Gonzalo, Barcina, Álvaro i Morgado pels visitants. Ha expulsat Cristian amb vermella directa (36′).

Incidències: partit corresponent a la tercera eliminatòria de la Copa del Rei, disputat al Narcís Sala. S’ha guardat un minut de silenci en memòria de l’ex-andreuenc Fernando Serena.

RODA DE PREMSA DE MIKEL AZPARREN

RESUM DE BETEVÉ

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS