L’Ajuntament de Barcelona lliura la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a títol pòstum a l’ex-soci Joan Mora

L’Ajuntament de Barcelona ha lliurat avui  la Medalla d’Or al Mèrit Cultural a títol pòstum escultor Joan Mora (Sant Andreu de Palomar, 1944), ex-soci de la UE Sant Andreu, en un acte al Saló de Cent de la ciutat.

Mora fou  l’escultor realista més rellevant de les darreres dècades a nivell estatal i europeu. Format entre la Llotja de Barcelona i l’Escola de Belles Arts de París, Mora i Soler va començar la carrera artística als anys 70, si bé abans ja havia treballat amb el marbre. La seva obra va agradar aviat a Madrid i a Xile, on va guanyar el primer premi de la Biennal d’Art de Valparaíso. L’any 1978 es va convertir en el primer escultor realista en exposar per a la Fundació Miró i va ser als anys 80 quan per fi va poder aplicar el seu talent a Sant Andreu amb l’escultura a la plaça de Mossèn Clapés.

El 1988 li és encarregada una escultura amb motiu dels Jocs de Barcelona que se celebrarien el 92 i dissenya una de les seves obres més conegudes, Bandera Olímpica. De cara a l’esdeveniment esportiu, també crea La bossa i la torxa olímpica, obra ubicada al vestíbul de l’Ajuntament de Barcelona. Reconeguda és, així mateix, l’escultura que es conserva a la biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra titulada ‘Llibres’. En total, aquest andreuenc ha dedicat vora 56 anys a tallar marbre convertint-se en l’artista realista més brillant dels nostres temps.

Fotografia: Ajuntament de Barcelona

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS