Marc Rodríguez: ‘L’objectiu és que entre dos i tres futbolistes facin la pretemporada amb el primer equip’

El Sant Andreu Atlètic ha encarat la segona temporada a la Segona Catalana amb un entrenador contractat aquest passat estiu. És en Marc Rodríguez ‘Pitu’. L’entrenador del filial, durant la seva trajectòria, ha alternat diferents etapes dirigint equips de futbol base, com en el CD Montcada, que posteriorment seria l’EF Montcada, el CE Mercantil i el CD San Gabriel com també ha entrenat conjunts en el futbol amateur com en el San Juan Montcada (fent de segon entrenador) i la UD Santa Maria. El 2015 va arribar al futbol base de la UE Sant Andreu en el qual va dirigir un Infantil, posteriorment se’n va anar dues temporades al Juvenil A de la UE Cornellà, de la mà de l’extècnic andreuenc Rubén García. El passat estiu va rebre la trucada del Sant Andreu i explica que “tornar al club andreuenc sempre em feia il·lusió”.

Com va sorgir la possibilitat d’entrenar el Sant Andreu Atlètic?

Estava a Cornellà, però quan va acabar la temporada vaig decidir no continuar. Creia que rebria ofertes d’equips que militessin a Tercera Catalana o a futbol base, però va aparèixer l’interès del Sant Andreu. Em va cridar l’atenció el projecte del filial, perquè és un estil similar a un Juvenil i ja feia dos anys que estava amb el Juvenil Divisió d’Honor de la UE Cornellà, juntament amb Rubén García. Tornar al Sant Andreu sempre em feia il·lusió. Vaig anar a Castàlia a veure el Castelló contra el Sant Andreu, també vaig estar a la tornada al Narcís Sala, i al final aquest club és diferent. Et transmet un sentiment, que encara que no siguis d’aquí, et sents molt identificat amb ell. A més, la possibilitat de tornar i entrenar un filial em va fer molta il·lusió.

Aquest any el Sant Andreu Atlètic s’ha convertit en un equip sub-23.

Exacte. Al principi, quan em passen la planificació de la plantilla només hi havia un jugador que no és sub-23, l’Ismael Sánchez, que ja fa bastants anys que és al Sant Andreu. Vam incorporar en Yasser Chapfika, que juntament amb l’Isma són els dos únics jugadors que no compleixen aquest paràmetre. És més fàcil treballar amb nois joves. Si m’hagués trucat qualsevol equip de Segona Catalana que no fos el Sant Andreu segur que no hauria acceptat la seva oferta. El projecte d’entrenar a un filial sí que em feia il·lusió. Treballar amb futbolistes joves, que tenen l’objectiu d’algun dia jugar amb el primer equip és molt bo. A més, tenim en Mikel Azparren, que és un entrenador del primer equip que mira molt el planter. Recordo quan en Mikel dirigia un Juvenil del club, que quan ell acabava d’entrenar jo començava amb els infantils i sempre ens saludava i ens preguntava com anàvem, etc. En Mikel és molt proper.

El planter andreuenc és un dels pilars de la UE Sant Andreu. Com veus el Sant Andreu Atlètic?

Tenim jugadors de nivell de categoria superior a Segona Catalana. Futbolistes que l’any passat estaven a divisió d’honor Juvenil o, per exemple, el cas d’en Marc Montejo, que va estar en el primer equip, després se’n va anar cedit i ara ha tornat. Són jugadors de superior nivell, però que s’han d’adaptar a la categoria, intentar fer una bona temporada i que la campanya que ve, com a mínim, puguin fer la pretemporada amb el primer equip i que el Club els tingui en compte.

Quin és l’objectiu per aquesta temporada?

El meu objectiu per aquest any és que, com a mínim, dos o tres futbolistes facin la pretemporada vinent amb el primer equip. El Club no m’ha posat un objectiu en l’àmbit classificatori, em van dir que havia de treballar i formar els jugadors. Lògicament volem competir i si arribem a les últimes jornades amb opcions d’ascens, lluitarem fins al final.

El Sant Andreu Atlètic ha començat molt bé la temporada. L’equip està imbatut i heu encadenat diverses victòries consecutives.

Quan vam mirar al començament el calendari, sabíem que en el primer partit havíem d’anar a Llefià, amb un equip nou, no coneixíem del tot la plantilla. Eren cinc jornades inicials complicades. L’inici és molt bo, però cal seguir treballant.

Per últim, quina és la filosofia de joc d’en Marc Rodríguez?

Sent un filial m’agrada assimilar l’estil de joc del primer equip, dins dels matisos que tenim. Com a entrenador, en l’àmbit personal, m’agrada jugar amb un sistema ofensiu, ser protagonista amb la pilota i tenir rigor tàctic. Quan no tenim la pilota hem de ser contundents en defensa, acumular molta gent per dins i que no ens generin gaire perill. Tinc una plantilla que em permet implementar-ho.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS