Comunicat sobre la sentència del Tribunal Suprem

sant andreu escut

La UE Sant Andreu, davant la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents independentistes, vol manifestar les següents consideracions:

1. El club és plural i té una massa social plural, amb punts de vista diferents sobre aquest fet transcendental per la societat catalana.

2. La pluralitat i la tolerància són part de la riquesa de la societat i cal preservar-les amb respecte. La decisió del Tribunal Suprem és considerada injusta per una part de la societat catalana. Altres consideren que se’ls havia de jutjar pels fets de l’octubre del 2017. Cal entendre i respectar els sentiments de tothom davant aquesta decisió judicial.

3. La UE Sant Andreu expressa el seu compromís amb la voluntat que hi hagi una solució democràtica que doni sortida a un conflicte polític que va judicialitzar-se. En aquest sentit, cal generositat i un diàleg sincer que porti a una negociació justa per totes les parts implicades.

4. En aquest sentit, l’empresonament dels dirigents independentistes dificulta encara més el diàleg i la negociació, tal com s’ha vist durant els dos últims anys. Una vegada s’ha pronunciat el poder judicial, cal trobar vies polítiques de consens per a resoldre’n la situació.

5. Puntualitzem que per trobar les vies polítiques per resoldre el conflicte i atès al greu atac als drets i les llibertats d’expressió i manifestació amb la sentència del Tribunal Suprem, i d’acord amb el sentiment majoritari que representa la UE Sant Andreu com a un equip centenari català que llueix les quatre barres de la senyera a la samarreta, expressem el nostre rebuig a la sentència condemnatòria a presó pels líders polítics i socials encausats. A més enviem tot el nostre escalf i solidaritat a les seves famílies. Per tant, com a mesura excepcional en un dia d’excepcionalitat, suspenem tota l’activitat esportiva, social i institucional de la UE Sant Andreu durant el dia d’avui.

Sant Andreu de Palomar, 14 d’octubre del 2019

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS