Entrevista als nois de Guatemala que han vingut a viure l’experiència Sant Andreu

La UE Sant Andreu ha engegat aquesta temporada l’Àrea Internacional i una de les funcions és portar a joves futbolistes d’arreu del món a entrenar al Narcís Sala, conèixer el Club i viure l’experiència Sant Andreu durant un temps. Quatre nois de Guatemala, Rodrigo Arango, José Javier Arango, Karlos Martínez i Martín Ramos, van arribar la setmana passada a Barcelona i s’estaran un mes entrenant amb diversos equips andreuencs. Hem parlat amb ells. A continuació l’entrevista tant en català com español.

CATALÀ

Els dos germans Rodrigo Arango, que té 10 anys, i José Javier Arango, té 15 anys, i Karlos Martínez, 14 anys, i Martín Ramos, 11 anys, han vingut a viure l’experiència Sant Andreu. Tots quatre són de Guatemala i han decidit emprendre aquesta aventura de conèixer un nou país, una nova ciutat i un nou club com és la UE Sant Andreu. S’hi estaran un mes entrenant cadascun d’ells amb els diversos equips del futbol base andreuenc corresponents a la seva categoria i en alguns casos fins i tot podran jugar en diferents partits.

Una de les primeres coses que han fet tots quatre en els seus primers dies a Barcelona ha sigut veure el partit de lliga del primer equip del Sant Andreu en què va guanyar al CF Pobla de Mafumet al Narcís Sala i es van fer la fotografia amb l’onze inicial dels jugadors quadribarrats.

Tots quatre comenten que el viatge fins a Barcelona ha anat molt bé, això sí el primer dia que van arribar “estàvem una mica cansats, sobretot pel canvi d’horari” explica en Martín Ramos. Decidir deixar Guatemala i venir un mes a viure l’experiència Sant Andreu és una decisió consensuada entre els joves jugadors i les seves famílies. “Tinc amics que ja havien vingut a conèixer el Sant Andreu i em van recomanar gaudir d’aquesta oportunitat” comenta en Rodrigo Arango. A més, tots quatre ja coneixien l’Eduard Lomas, el màxim responsable de l’Àrea Internacional del Club quadribarrat. “L’Eduard va parlar amb el meu pare i vam decidir venir al Sant Andreu” remarca Martín.

“És una experiència molt emocionant” afegeix en Karlos Martínez. En Karlos, com també en Rodrigo, José Javier i Martín sempre, des de ben petits, han jugat a futbol i és per això que tots coincideixen a assenyalar que tenen moltes ganes de començar a entrenar amb els diversos equips del futbol base del Sant Andreu. “Conèixer a nous companys també és interessant”.

Una experiència que els portarà durant un mes a entrenar-se al Narcís Sala, en definitiva, viure l’experiència Sant Andreu i que de ben segur recordaran per sempre. Tots quatre reconeixen que a partir d’ara i en el futur seguiran l’actualitat del Sant Andreu i el guardaran en un racó especial de la seva memòria.

En Rodrigo Arango, José Javier Arango, Karlos Martínez i Martín Ramos són l’exemple com quatre nois joves de Guatemala gràcies a l’Àrea Internacional del Club han vingut a viure l’experiència Sant Andreu, una experiència que va adreçada a joves jugadors d’arreu del món i que la UE Sant Andreu vol seguir potenciant en el futur.

ESPAÑOL

La UE San Andreu ha puesto en marcha esta temporada el Área Internacional y una de las funciones es traer a jóvenes futbolistas de todo el mundo a entrenar en el Narcís Sala, conocer el Club y vivir la experiencia Sant Andreu durante un tiempo. Cuatro chicos de Guatemala, Rodrigo Arango, José Javier Arango, Karlos Martínez i Martín Ramos, llegaron la semana pasada a Barcelona y se estarán un mes entrenando con varios equipos andreuencs. Hemos hablado con ellos. A continuación la entrevista en español.

Los dos hermanos Rodrigo Arango, que tiene 10 años, y José Javier Arango, tiene 15 años, y Karlos Martínez, 14 años, y Martín Ramos, 11 años, han venido a vivir la experiencia Sant Andreu. Los cuatro son de Guatemala y han decidido emprender esta aventura de conocer un nuevo país, una nueva ciudad y un nuevo club como es la UE Sant Andreu. Se estarán un mes entrenando cada uno de ellos con los diferentes equipos del fútbol base andreuenc correspondientes a su categoría y en algunos casos incluso podrán jugar en diferentes partidos.

Una de las primeras cosas que han hecho los cuatro chicos jóvenes en sus primeros días a Barcelona ha sido ver el partido de liga del primer equipo del Sant Andreu en que ganó al CF Pobla de Mafumet en el Narcís Sala y se hicieron la fotografía con el once inicial de los jugadores cuatribarrados.

Los cuatro jóvenes comentan que el viaje hasta Barcelona ha ido muy bien, eso sí el primer día que llegaron “estábamos un poco cansados, sobre todo por el cambio de horario” explica Martín Ramos. Decidir dejar Guatemala y venir un mes a vivir la experiencia Sant Andreu es una decisión consensuada entre los jóvenes jugadores y sus familias. “Tengo amigos que ya habían venido a conocer el Sant Andreu y me recomendaron disfrutar de esta oportunidad” comenta Rodrigo Arango. Además, los cuatro ya conocían Eduard Lomas, el máximo responsable del Área Internacional del Club cuatribarrado. “Eduard habló con mi padre y decidimos venir al Sant Andreu” remarca Martín.

“Es una experiencia muy emocionante” añade Karlos Martínez. Karlos, como también Rodrigo, José Javier y Martín siempre, desde muy pequeños, han jugado a fútbol y es por eso que todos coinciden en señalar que tienen muchas ganas de empezar a entrenar con los diferentes equipos del fútbol base del Sant Andreu. “Conocer a nuevos compañeros también es interesante”.

Una experiencia que los llevará durante un mes a entrenarse en el Narcís Sala, en definitiva, vivir la experiencia Sant Andreu y que seguro recordarán para siempre. Los cuatro reconocen que a partir de ahora y en el futuro seguirán la actualidad del Sant Andreu y lo guardarán en un rincón especial de su memoria.

Rodrigo Arango, José Javier Arango, Karlos Martínez i Martín Ramos son el ejemplo de cuatro chicos jóvenes de Guatemala que gracias al Área Internacional del Club han venido a vivir la experiencia Sant Andreu, una experiencia que va dirigida a jóvenes jugadores de todo el mundo y que la UE Sant Andreu quiere seguir potenciando en el futuro.

 

Rodrigo Arango, José Javier Arango, Karlos Martínez i Martín Ramos amb el primer equip del Sant Andreu en el partit contra la Pobla Mafumet. | UE Sant Andreu

Imatge destacada: Rodrigo Arango, José Javier Arango, Karlos Martínez i Martín Ramos (d’esquerre a dreta) | UE Sant Andreu.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS