Celebrada la Junta General Ordinària d’Accionistes 2019

Divendres passat es va fer la Junta General Ordinària d’Accionistes de la UE Sant Andreu al col·legi Jesús, Maria i Josep. Hi van assistir setze accionistes, que representen 508.552 accions, és a dir, gairebé tot l’accionariat del club andreuenc.

Primerament el president de la UE Sant Andreu, Manuel Camino, va fer un discurs repassant el transcurs de la temporada 2018/2019. Després s’ha fet una explicació dels comptes anuals de l’exercici econòmic de l’entitat tancat a 30 de juny del 2019 i la posterior votació en què han sigut aprovats. Per últim hi ha hagut un torn de precs i preguntes dels diversos accionistes que han assistit a la Junta General Ordinària.

PRESENTACIÓ I APROVACIÓ DELS COMPTES ANUALS

El Sant Andreu ha resolt el deute històric amb Hisenda. El club va arribar a deure en un determinat moment fins a 180.000€. En l’anterior exercici econòmic, corresponent a 30 de juny del 2018, era de 50.000 €, però seguint amb la política dels darrers anys s’ha fet un esforç econòmic en rebaixar-lo i en l’últim exercici l’entitat quadribarrada va tancar i resoldre definitivament aquest deute. Per tant el Sant Andreu ja no deu diners a Hisenda.

Per altra banda, el club continua tenint el deute amb la Seguretat Social, que és de valor de 750.000€. S’està intentant renegociar la forma de pagament amb diversos ajornaments pels pròxims anys. L’entitat, però, té reservats 100.000 € per efectuar el pròxim pagament d’aquest deute. Camino va remarcar que és una sanció que va afectar cinc clubs catalans dels 30.000 de tot l’estat espanyol, de forma que genera un clar perjudici pel conjunt quadribarrat i que, a més, en la gran majoria d’equips el pot resoldre amb les subvencions dels organismes públics, fet que no és així en el cas del Sant Andreu perquè no en rep cap.

L’exercici econòmic anual tancat a 30 de juny de 2019 ha tingut només 4.000€ de pèrdues, sobretot gràcies a la classificació pels setzens de final de la Copa del Rei de la temporada 2018/2019 amb el doble enfrontament contra l’Atlètic de Madrid. Els comptes es van aprovar amb catorze vots a favor, dues abstencions i zero en contra per part dels accionistes.

DISCURS DE MANUEL CAMINO

El president del club va fer un ampli repàs a l’últim any del Sant Andreu. La UE Sant Andreu té un dels millors futbol base català, amb equips en totes les categories, un filial, dos equips de futbol set femenins, cinc equips Specials masculins i dos femenins, el primer equip a Tercera Divisió i més de 200 jugadors de bàsquet.

Camino ha remarcat la importància de fer un club sostenible econòmicament i involucrat amb la societat. En l’aspecte social la temporada 2018/2019 va ser de les més actives per part de l’entitat quadribarrada. S’ha posat en marxa la iniciativa que 50 refugiats de la fundació BarcelonActua juguen cada dimecres al migdia un partit al Narcís Sala com a mètode d’integració dins la nostra societat. Per aquesta temporada s’està intentant organitzar en un altre dia de la setmana un partit amb refugiats més joves, com serien adolescents entre 14 i 17 anys. També el club andreuenc va arribar a un acord amb Open Arms per lluir el logotip de l’ONG a la samarreta quadribarrada, un fet que es continua mantenint per aquesta temporada.

A més a més el Club va retre els tradicionals homenatges anuals a Ignasi Iglésias, Narcís Sala, Rafael Casanova, la visita a la Casa Asil al Nadal i la participació en la Cavalcada de Reis. A més l’estadi Narcís Sala va acollir el segon memorial “Sense Límits- Francesc Martínez de Foix”, un torneig inclusiu de Futbol 7, i unificat, és a dir, format per equips amb persones amb i sense discapacitat. Com també en un altra ocasió es va fer al camp andreuenc un partit de l’equip Specials del Sant Andreu amb integrants de la Fundació La Caixa. Una altra acció va ser l’homenatge als integrants de l’equip que va ascendir a Segona A la temporada 1968/1969 i que la temporada passada es va complir el 50è aniversari d’aquesta fita. Totes les accions socials dutes pel Sant Andreu van ser premiades amb el premi Valors de l’Esport que van atorgar diverses federacions esportives al Club andreuenc pel seu compromís social.

En l’àmbit esportiu Camino va remarcar la fita històrica que el Sant Andreu es classifiqués per als setzens de Copa i enfrontar-se a l’Atlètic de Madrid tant al Narcís Sala com al Wanda Metropolitano. De fet, mai abans cap club havia aconseguit assolir-ho competint a la Tercera Divisió. També va destacar la consecució de la Copa Catalunya, la segona en la història de l’entitat. Pel que fa a la lliga, el president va manifestar haver competit fins al final l’accés a la promoció d’ascens a Segona B, tot i jugat en tres competicions, però que malauradament no es va aconseguir.

En referència a l’actual temporada Camino va destacar la importància de classificar-se per a la promoció d’ascens a Segona B i que l’equip, a poc a poc, va fent passos per assolir-ho. També va especificar la importància de la campanya 2019/2020 perquè el Club andreuenc celebra dos aniversaris. Un d’ells és el 110è aniversari de la fundació del Club i l’altre és que es compleixen 50 anys de la construcció de l’estadi Narcís Sala. Per commemorar aquestes dues fites el club està treballant en diversos projectes i accions, que a mesura que es vagin concretant s’aniran fent públic. Per últim el president va anunciar que la temporada 2020/2021 el club lluirà un nou disseny de la samarreta quadribarrada en què es continuarà lluint el logotip de l’ONG Proactiva Open Arms.

PRECS I PREGUNTES

Durant la junta d’enguany, els accionistes van abordar diverses qüestions d’importància com, per exemple, fer front al pagament del deute de la Seguretat Social, Joan Gaspart que ha d’assumir el deute que té amb el Sant Andreu, les reformes al Narcís Sala o l’expansió internacional del Club amb els nous partners.

A la pregunta de l’accionista David Giménez sobre si Joan Gaspart assumirà el deute que té amb el Sant Andreu en la part corresponent que l’ex-president ha de pagar del deute del club amb la Seguretat Social, Camino ha explicat que hi ha hagut i hi haurà reunions i contactes amb Gaspart perquè faci efectiu pagament.

A la pregunta de l’accionista Jorge Pérez sobre com es pagarà el deute amb la Seguretat Social, la Junta ha explicat que s’està renegociant un nou acord en el mètode de pagament pels pròxims cinc anys, una xifra mensual d’uns 5.000€, que sigui assumible. A més, el Club té reservats 100.000€ destinats a pagar el primer pagament inajornable d’aquest deute.

A la pregunta de l’accionista Jorge Pérez sobre l’objectiu de l’expansió internacional del club amb l’acord amb nous partners i la creació de campus i escoles arreu del món, el president Camino ha explicat que és un pla estratègic per expandir la marca Sant Andreu per nous mercats i obtenir nous ingressos per l’entitat. Al capdavant de l’Àrea Internacional s’ha contractat Eduard Lomas, que amb anterioritat ha treballat amb la Juventus FC i el FC Barcelona en aquest àmbit, i que en el Club quadribarrat està fent una gran feina.

A la pregunta de l’accionista Jorge Pérez sobre les reformes de l’estadi Narcís Sala, en especial del Gol Sud, el president Camino ha explicat que ha tingut reunions amb integrants de l’Ajuntament de Barcelona que li han confirmat que aquestes reformes estan pressupostades, però que ara per ara no hi ha diners. El club continuarà treballant perquè aquestes accions de remodelació es duguin a terme.

A la pregunta de l’accionista Jaime Aldea sobre quants socis té l’entitat, la Junta va confirmar que actualment la UE Sant Andreu té 1.747 socis.

A la pregunta de l’accionista Josep Sabater sobre la brutícia que hi ha al Narcís Sala, la Junta va assegurar que es treballarà per millorar en aquest aspecte.

Finalitzat el torn de precs i preguntes, la Junta General Ordinària d’Accionistes va donar-se per finalitzada.

Fotografia: UE Sant Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS