Entrevista als nois de Guatemala que han viscut l’experiència Sant Andreu

La UE Sant Andreu aquesta temporada ha engegat l’Àrea Internacional del Club. En els pocs mesos que porta activa diversos grups de nois de diferents països d’arreu del món han vingut a viure l’experiència Sant Andreu, és a dir, sentir-se com a un jugador del futbol base quadribarrat durant un temps determinat. En les últimes dues setmanes ha estat el cas de quatre germans de Guatemala, en Didier Chinchilla Argueta, Raymond Chinchilla Argueta, Derek Chinchilla Argueta i Sergio Guillermo R. Argueta. A continuació l’entrevista amb les seves valoracions del que han viscut tant en català com español

CATALÀ

En Derek Chinchilla Argueta, que té 7 anys, Raymond Chinchilla Argueta, 9, Didier Chinchilla Argueta, 11, i Sergio Guillermo R. Argueta, 15, són quatre germans de Guatemala que han viscut les darreres dues setmanes l’experiència Sant Andreu. Cadascú ha entrenat amb els equips del futbol base corresponent a la seva edat i afirmen que els hi ha agradat molt l’experiència. En Sergio explica que “ha estat millor del que m’esperava. Han sigut dues setmanes, i el temps m’ha passat com si només haguessin estat tres dies”. Per part del Raymond remarca que “sento que m’ha passat molt ràpid”.

Després d’aquestes dues setmanes, aquest dilluns han retornat cap a Guatemala. “A mi m’agradaria quedar-me aquí” valora en Raymond. Durant aquest temps que han viscut l’experiència Sant Andreu remarquen que els entrenaments han sigut molt productius. “Els companys són molt amigables. Són persones que ràpidament, encara que no et coneguin, et saluden” afirma en Sergio, mentre que en Didier afegeix que en els entrenaments al Sant Andreu són diferents dels de Guatemala, ja que al seu país “estan programats, mentre que aquí entrenen segons com va anar el darrer partit”. El més petit dels quatre germans, en Derek, explica content que ha jugat com a porter, defensa i davanter exercitant-se en el futbol base del Sant Andreu.

A més, sobretot pel germà gran, en Sergio, que és porter, va entrenar un dia amb el porter del primer equip, Carlos Craviotto (imatge destacada). “Carlos és molt bo. Un jugador excepcional i un mestre també. És d’aquelles persones que si veu que fas un error, te’l corregeix. Té molta experiència i em va donar alguns consells, com per exemple, com fer per plantar-me més ràpid (amb l’u contra u amb el jugador rival)”. Sens dubte, va ser un dia de gran aprenentatge per a en Sergio Guillermo R. Argueta, que explica que va sortir molt content d’exercitar-se amb el porter del primer equip del Sant Andreu.

En el partit al Narcís Sala que va enfronta la UE Sant Andreu contra el FC Vilafranca, els quatre germans guatemalencs, vestits tots amb la quadribarrada, es van fer una foto amb l’onze titular andreuenc (sota l’entrevista hi ha la imatge). En Raymond afirma que “em va semblar molt emocionant, ja només quan vaig entrar al camp aquí és un nivell superior al de Guatemala”. “És un lloc amb molta història” afegeix en Sergio, que sobre el partit remarca la gran actuació que va fer Craviotto, deixant la porteria quadribarrada imbatuda. “El seu treball sota pals va ser increïble”.

Els quatre germans afirmen que l’experiència Sant Andreu ha estat molt gratificant i que si poguessin, repetirien en el futur.

ESPAÑOL

La UE Sant Andreu esta temporada ha puesto en marcha el Área Internacional del Club. En los pocos meses que lleva activa varios grupos de chicos de diferentes países de todo el mundo han venido a vivir la experiencia Sant Andreu, es decir, sentirse como un jugador del fútbol base cuatribarrado durante un tiempo determinado. En las últimas dos semanas ha sido el caso de cuatro hermanos de Guatemala, en Didier Chinchilla Argueta, Raymond Chinchilla Argueta, Derek Chinchilla Argueta y Sergio Guillermo R. Argueta. A continuación la entrevista con sus valoraciones del que han vivido en español.

Derek Chinchilla Argueta, que tiene 7 años, Raymond Chinchilla Argueta, 9, Didier Chinchilla Argueta, 11, y Sergio Guillermo R. Argueta, 15, son cuatro hermanos de Guatemala que han vivido las últimas dos semanas la experiencia Sant Andreu. Cada uno ha entrenado con los equipos del fútbol base correspondiente a su edad y afirman que les ha gustado mucho la experiencia. Sergio explica que “ha estado mejor de lo que me esperaba. Han sido dos semanas, y el tiempo me ha pasado cómo si solo hubieran sido tres días”. Por parte de Raymond remarca que “siento que se me ha pasado muy rápido”.

Después de estas dos semanas, este lunes han regresado a Guatemala. “A mí me gustaría quedarme aquí” valora Raymond. Durante este tiempo que han vivido la experiencia Sant Andreu remarcan que los entrenamientos han sido muy productivos. “Los compañeros son muy amigables. Son personas que rápidamente, aunque no te conozcan, te saludan” afirma Sergio, mientras que Didier añade que los entrenamientos del Sant Andreu son diferentes de los de Guatemala, ya que en su país “están programados, mientras que aquí entrenan conforme como fue el último partido”. El más pequeño de los cuatro hermanos, Derek, explica contento que ha jugado como portero, defensa y delantero ejercitándose en el fútbol base del Sant Andreu.

Además, sobre todo por el hermano grande, Sergio, que es portero, entrenó un día con el guardameta del primer equipo, Carlos Craviotto (imagen destacada). “Carlos es muy bueno. Un jugador excepcional y un maestro también. Es de esas personas que si ve que haces un error, te lo corrige. Tiene mucha experiencia y me dio algunos consejos, como por ejemplo, cómo hacer para plantarme más rápido (en el uno contra uno con el jugador rival)”. Sin duda, fue un día de gran aprendizaje para Sergio Guillermo R. Argueta, que explica que salió muy contento de ejercitarse con el portero del primer equipo del Sant Andreu.

En el partido en el Narcís Sala que enfrentó la UE Sant Andreu contra el FC Vilafranca, los cuatro hermanos guatemaltecos, vestidos todos con la cuatribarrada, se hicieron una foto con el once titular andreuenc (debajo la entrevista está la imagen). Raymond afirma que “me pareció muy emocionante, ya que cuando entré al campo aquí es un nivel superior al de Guatemala”. “Es un lugar con mucha historia” añade Sergio, que sobre el partido remarca la gran actuación que hizo Craviotto, dejando la portería cuatribarrada imbatida. “Su trabajo bajo palos fue increíble”.

Los cuatro hermanos afirman que la experiencia Sant Andreu ha sido muy gratificante y que si pudieran, repetirían en el futuro.

Didier Chinchilla Argueta, Raymond Chinchilla Argueta, Derek Chinchilla Argueta i Sergio Guillermo R. Argueta amb l’onze titular de la UE Sant Andreu en el partit contra el Vilafranca | Judit Andreu-UESA

Imatge: El porter andreuenc, Carlos Craviotto, amb Didier Chinchilla Argueta, Raymond Chinchilla Argueta, Derek Chinchilla Argueta i Sergio Guillermo R. Argueta. | UE Sant Andreu.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS