Acord amb AEFEM per portar jugadors a l’experiència Sant Andreu

La UE Sant Andreu anuncia que ha arribat a un acord amb l’Associació Esportiva de Futbol en Marxa (AEFEM) per portar jugadors d’arreu del món a viure l’experiència Sant Andreu. Fruit d’aquesta relació en Yuan Hao Xiao, un noi xinès de 14 anys, és el primer jove futbolista que arriba al Club andreuenc per gaudir de l’experiència al futbol base quadribrrat a través d’AEFEM. A continuació les valoracions i entrevista del director d’operacions d’AEFEM i organitzador de la Pirineos Cup, Dani Romero, i d’en Yuan Hao Xiao tant en català com español.

CATALÀ

“Hem elegit el Sant Andreu com a un club referent de Barcelona i perquè pensem que és garantia d’èxit” valora en Dani Romero, director d’operacions de l’Associació Esportiva de Futbol en Marxa (AEFEM) i organitzador de la Pirineos Cup, sobre el recent acord d’aquesta entitat amb la UE Sant Andreu.

L’acord es basa a portar jugadors d’arreu del món a viure l’experiència Sant Andreu per un període de temps determinat, sigui unes poques setmanes o diversos anys. AEFEM promou el futbol en les categories inferiors tant a escala local com internacional, com per exemple, amb l’organització del prestigiós torneig anual de futbol base Pirineos Cup.

“Ha estat un acord fàcil. La UE Sant Andreu s’ha mostrat molt oberta amb les nostres necessitats i al final el que volem és facilitar la vida als jugadors que venen aquí” explica en Dani Romero i afegeix que “aquesta és la primera pedra d’un acord que esperem i pensem que serà beneficiós per totes les parts, tant pels jugadors, com AEFEM com la UE Sant Andreu”.

Aquest acord entre el Club i AEFEM té en Yuan Hao Xiao com al primer jove jugador que ve per part de l’entitat esportiva a viure l’experiència Sant Andreu al futbol base quadribarrat. Yuan Hao té 14 anys, és xinès i ja fa dos mesos que està entrenant amb el Cadet C andreuenc. “L’experiència està anant molt bé. Molt millor del que m’imaginava” remarca en Yuan Hao. De fet, està sent tan satisfactori l’aprenentatge que el jove jugador afirma que “vull estar aquí un mínim de dos anys. No sé si vull tornar a la Xina. Si hi torno, voldré retornar aquí i desenvolupar la meva carrera”.

En aquest temps amb els companys s’està aclimatant a la nova vida. “M’he pogut comunicar una mica amb l’anglès i aprenent espanyol. Són molt amigables” descriu en Yuan Hao. La decisió de venir a viure l’experiència Sant Andreu era molt ferma. “No tenia por de la distància (de deixar la Xina i venir a Catalunya). No em va espantar la idea de venir”.

En Yuan Hao Xiao està intentant aprendre al màxim de totes i cadascuna de les noves vivències que va experimentant en aquests dos mesos que porta. “Amb els entrenadors tot està anant molt bé. La cultura de futbol d’Espanya és d’un nivell molt alt dins d’Europa i per això és un bon lloc per a entrenar”. Afegeix que “els entrenaments no són gaire diferents els d’aquí i a la Xina. Aquí són més curts, però són més intensos. Es treballa més la força”.

ESPAÑOL

La UE Sant Andreu anuncia que ha llegado a un acuerdo con la Associació Esportiva de Futbol en Marxa (AEFEM) para traer a jugadores de todo el mundo a vivir la experiencia Sant Andreu. Fruto de esta relación Yuan Hao Xiao, un chico chino de 14 años, es el primer joven futbolista que llega al Club andreuenc para disfrutar de la experiencia en el fútbol base cuatribarrat a través de AEFEM. A continuación las valoraciones y entrevista del director de operaciones de AEFEM y organizador de la Pirineos Cup, Dani Romero, y de Yuan Hao Xiao.

“Hemos elegido el Sant Andreu como un club referente de Barcelona y porque pensamos que es garantía de éxito” valora Dani Romero, director de operaciones de la Associació Esportiva de Futbol en Marxa (AEFEM) y organizador de la Pirineos Cup, sobre el reciente acuerdo de esta entidad con la UE Sant Andreu.

El acuerdo se basa en traer a jugadores de todo el mundo a vivir la experiencia Sant Andreu por un periodo de tiempo determinado, sea unas pocas semanas o varios años. AEFEM promueve el fútbol en las categorías inferiores tanto a nivel local como internacional, como por ejemplo, con la organización del prestigioso torneo anual de fútbol base Pirineos Cup.

“Ha sido un acuerdo fácil. La UE Sant Andreu se ha mostrado muy abierta con nuestras necesidades y al final lo que queremos es facilitar la vida a los jugadores que vienen aquí” explica Dani Romero y añade que “ésta es la primera piedra de un acuerdo que esperemos y pensamos que será beneficioso por todas las partes, tanto para los jugadores, como AEFEM, como la UE Sant Andreu”.

Este acuerdo entre el Club y AEFEM tiene a Yuan Hao Xiao como al primer joven jugador que viene por parte de la entidad deportiva a vivir la experiencia Sant Andreu en el fútbol base cuatribarrado. Yuan Hao tiene 14 años, es chino y ya hace dos meses que está entrenando con el Cadete C andreuenc. “La experiencia está yendo muy bien. Mucho mejor de lo que me imaginaba” remarca Yuan Hao. De hecho, está siendo tan satisfactorio el aprendizaje que el joven jugador afirma que “quiero estar aquí un mínimo de dos años. No sé si quiero volver a China. Si vuelvo, querré regresar aquí y desarrollar mi carrera”.

En este tiempo con los compañeros se está aclimatando a la nueva vida. “Me he podido comunicar un poco con el inglés y aprendiendo español. Son muy amigables” describe Yuan Hao. La decisión de venir a vivir la experiencia Sant Andreu era muy firme. “No tenía miedo de la distancia (de dejar China y venir a Cataluña). No me asustó la idea de venir”.

Yuan Hao Xiao está intentando aprender al máximo de todas y cada una de las nuevas vivencias que va experimentando en estos dos meses que lleva. “Con los entrenadores todo está yendo muy bien. La cultura de fútbol de España es de un nivel muy alto dentro de Europa y por eso es un buen lugar para entrenar”. Añade que “los entrenamientos no son muy diferentes los de aquí y los de China. Aquí son más cortos, pero más intensos. Se trabaja más la fuerza”.

Imatge: Yuan Hao Xiao (esquerra) i Dani Romero, director d’operacions d’AEFEM i organitzador de la Pirineos Cup (dreta). | UE Sant Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS