Entrevista a Txus López, capitana del Femení A

Aquesta temporada la UE Sant Andreu ha engegat el projecte FEM UESA per donar un nou impuls al futbol femení andreuenc i tornar a assentar les bases per a uns fonaments sòlids. Enguany s’han creat dos equips femenins, el Femení A i Femení B, que han competit en grups diferents de Futbol 7 Amateur i que gairebé en total hi juguen trenta jugadores entre els dos conjunts. Després de diversos mesos de competició hem entrevistat a la capitana de l’equip A, Txus López, perquè ens valori la temporada. El Femení A ha acabat segon a la lliga i més endavant disputarà una segona fase.

El Femení A ha competit fins al final i ha quedat segon a la lliga. Quina valoració en fas?

—Molt positiva. La veritat és que hem portat una molt bona trajectòria. Vam començar molt fort la lliga, sempre entre la primera i la segona posició. Sabíem que teníem el Barceloneta, que era el rival més complicat perquè coneixíem a les seves jugadores.

Sent la primera temporada del projecte FEM UESA és un bon començament.

—Havent fet l’equip quasi des de zero perquè hi havia gent de la temporada passada, però només érem cinc, tota la resta de jugadores són noves. Hem aconseguit fer dos equips, el Femení A i Femení B. Crec que és un gran èxit haver lluitat per la segona plaça, la primera no ha pogut ser, i seguirem en el grup més fort en la segona fase.

La UE Sant Andreu ha volgut donar un impuls al futbol femení quadribarrat amb la creació del projecte FEM UESA. Com ho has viscut?

—A nosaltres ens dóna molta més tranquil·litat. Perquè si l’any passat era conflicte rere conflicte, heretat de totes les parts i no intencionat segurament, aquest any simplement ens aporta tranquil·litat. No haver d’estar preocupant-se per problemes que són aliens a l’equip, només a l’entrenament i els partits. Al cap i a la fi això continua sent amateur. Per a nosaltres és una cosa que ens agrada i que ens encanta fer, però també volem viure-ho d’una forma positiva, i l’any passat no hi havia aquest positivisme, i aquest any existeix. Sens dubte ha sigut un èxit tenir quasi trenta jugadores. Això no ho he vist en altres equips que he jugat de Barcelona, així que la veritat crec que això ja és un primer èxit. L’any que ve ja veurem què més es pot ampliar.

En el teu cas com has comentat anteriorment ets una de les poques jugadores que la temporada passada ja estaves vestint la quadribarrada en què va ser la teva primera temporada al Sant Andreu.

—Les jugadores que ens hem quedat, que hem estat cinc, amb l’entrenador de l’any passat vam debatre si continuar o no, i vam decidir que volíem seguir. Parlant amb l’Eduard Lomas (cap de l’Àrea Internacional de la UE Sant Andreu) ens va fer veure llum respecte del passat i ens va convèncer per continuar. Hi ha hagut menys drames. Tot és més seriós, més professional.

Imatge: Txus López capitana del Femení A | UE Sant Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS