Gerard Álvarez: “La UE Sant Andreu ha d’estar i aprofitar els eSports”

La UE Sant Andreu reprèn el projecte de la UESA eSports de la mà de Gerard Álvarez, aficionat des de sempre de l’equip de futbol del Club i que a partir d’ara serà el mànager de la secció, en el conegut joc de futbol FIFA. La UESA eSports ha estat mig any inactiva, però a partir del pròxim mes d’abril s’inicia novament la competició i l’equip quadribarrat hi serà present en la modalitat de Clubes Pro a la quarta divisió. A continuació l’entrevista amb Gerard Álvarez que explica en què consisteix tot aquest projecte.

— En què consisteix la UESA eSports?

—La UESA eSports estarà en la modalitat de FIFA de Clubes Pro. És una modalitat d’onze contra onze, és a dir, cada jugador controla només un personatge i cada personatge lògicament té la seva posició. És una modalitat que ja fa uns cinc anys que funciona i la lliga més potent és la VFO (Virtual Footbal Organisation), a la que hi participen més equips (i la UE Sant Andreu serà un d’ells). La gestió d’un equip d’eSports és molt semblant a la del futbol real perquè ets el mànager i has de dirigir l’entrenament, però cadascú ha de saber fer el que li pertoca. El defensa defensar, el porter aturar i el davanter fer gols. És una mica com gestionar un vestidor. I també a emocionalment perquè tots podem tenir un mal dia i això es pot traslladar al terreny de joc. Encara que sigui només movent els dits en un comandament també es nota. I es nota també si hi ha un entrenament darrere, tàctiques treballades, etc.

— En els eSports hi són presents clubs de les màximes divisions mundials, però també equips de Segona B i Tercera. És un fenomen que es va estenent.

—Els clubs estan apostant molt pels eSports. En el cas dels equips més grans se centren més en la modalitat d’u contra u de FIFA. El típic joc que juguem a casa de controlar els onze jugadors. En aquest cas en el Sant Andreu només ens volem centrar en Clubes Pro, però en un futur no es descarta tenir una secció dedicada exclusivament a FIFA u contra u perquè al final també està tenint moltes visualitzacions. Darrerament va estrenar-se la primera lliga organitzada per la Liga de Fútbol Profesional i ara mateix també s’ha involucrat la Federació Espanyola que s’ha involucrat amb la creació d’una Copa. Per tant no és només un ‘boom’ en l’àmbit de Clubes Pro, sinó també a nivell de FIFA en general i d’altres jocs (a part del FIFA) que no descartem en el futur que el Sant Andreu pugui representar un equip.

— Després de mig any d’inactivitat heu tornat a reactivar la UESA eSports.

—En l’anterior projecte jo era un dels capitans, no era el mànager, que va decidir emprendre un altre camí i no vam arribar a un acord perquè l’equip continués. En aquest sentit hem tornat perquè el Sant Andreu ha d’estar en els eSports perquè la gran majoria de clubs oficials estan o ho estaran i és un ‘boom’ que s’ha d’aprofitar perquè al final és una cosa beneficiosa pel Club, que no li ha de comportar cap mena de despesa important en l’ambit econòmic. A més per sentimentalisme els que som del Sant Andreu de sempre hem decidit tornar-ho a engegar i en aquest cas jo com el mànager de l’equip.

— En el teu cas ets un aficionat andreuenc que vas  veure molt sovint el Sant Andreu al Narcís Sala. Poder representar el Club andreuenc és un punt afegit.

—Al final no ho fem per guanyar res. El nostre principal premi és representar al Sant Andreu. Per a nosaltres el premi és portar les quatre barres. La majora de capitans som d’aquí. És veritat que tenim un capità que és de Las Palmas, però la majora som de per aquí. Dos són de Nou Barris i després tenim un parell més que són de Viladecans, però havien viscut a Sant Andreu de Palomar. A més la marca Sant Andreu és coneguda a tota Catalunya. Jo com a andreuenc i aficionat al Club quadribarrat de tota la vida encara estic més orgullós de defensar-lo, però entenc també per la gent que és de fora i fins i tot per aquest noi que és de Las Palmas que li fa molta il·lusió representar a un club històric del futbol català.

—En la competició de Clubes Pro del FIFA com és el sistema de lligues, ascensos i descensos?

—Hi ha sis divisions en total. En l’anterior etapa de la UESA eSports vam pujar de sisena a tercera i vam deixar el Sant Andreu a Tercera. Enguany començarem a quarta, ja que no hi havia la possibilitat de tornar a competir a tercera. Creiem que la quarta divisió està força bé i més tenint en compte que no hem de tornar a començar de nou i el projecte en si és per tornar a tercera com més aviat possible.

— Quant dura una temporada?

—Les temporades són de tres/quatre mesos. Hi ha lliga d’octubre a gener/febrer i d’abril a juny (la UESA eSports començarà a competir a la quarta divisió a partir del pròxim mes d’abril). Els partits de la VFO són dilluns i dimarts, però entre jugar altres competicions i entrenaments extres juguem de diumenge a dijous. Descansem els divendres i dissabtes. També és veritat que no tothom juga cada dia, ja que estudia, treballa o directament vol estar amb la parella. Nosaltres donem aquesta disponibilitat que si no es pot entrenar els quatre dies, ho facis dos o tres. Som flexibles en aquest sentit.

— Heu comentat per a les xarxes socials que busqueu a nous jugadors per completar la plantilla.

—Després dels primers entrenaments que hem fet el que ens manca és un mig centre ofensiu, un extrem esquerre i un parell de centrals. Amb això apuntalarem bé la plantilla perquè qualitat ens sobra. Hi ha un molt bon equip, també en l’ambit humà, i podem fer grans coses. Ja els hi vaig dir quan vaig agafar aquest projecte. La meva intenció primordial és tornar com més aviat millor a la tercera divisió i si pot ser la primera temporada, endavant. Durant els entrenaments avisem a un o dos jugadors que estiguin provant. Els posem en les posicions que demanem i en dos o tres dies que els podem veure decidim amb els capitans si ens el quedem o no. També depèn de les sensacions que tinguin aquests jugadors quan venen amb nosaltres perquè no tot passa perquè nosaltres decidim, sinó també que aquests jugadors se sentin còmodes a l’hora de jugar a la UESA eSports.

— El més important era tornar a assentar les bases de la UESA eSports, un projecte que estava inactiu.

—Els eSports és un món que il·lusiona i que agrada, però també és molt difícil de gestionar. Per tant de moment ens hem de plantejar actualment que tenim l’equip de Clubes Pro i d’aquí a un any, o una mica menys, mirar com estem. Veure si creem una secció d’u contra u i a la llarga no descarto com, per exemple, altres clubs com el Sporting de Gijón que tenen equips en altres videojocs com Clash Royale, Fortnite, etc. O sigui que és com si el Sant Andreu fos encara més poliesportiu del que realment és, però en aquest cas en els videojocs.

Imatge: Gerard Álvarez, mànager de la UESA eSports (centre de la imatge) amb el president de la UE Sant Andreu, Manuel Camino (dreta) i Eduard Lomas, cap de l’Àrea Internacional (esquerre).

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS