L’ex-jugadora Flor de Luna, directora esportiva dels equips femenins

futbol femení Sant Andreu

Flor de Luna, ex-jugadora professional de futbol, s’incorpora a la UE Sant Andreu com a directora esportiva dels equips femenins del club.

La UE Sant Andreu referma la seva aposta esportiva pel futbol femení de llarg recorregut, que va començar la temporada passada amb el projecte FEM UESA, amb la incorporació de Flor de Luna com a directora esportiva. De Luna ha estat jugadora professional i després coordinadora i entrenadora en diversos clubs.

Com a futbolista, De Luna ha jugat al Badia, al Barça, al Sabadell, a l’Estartit i al Cerdanyola en una última etapa. Ha estat coordinadora i entrenadora al Cerdanyola, i després al Fontsanta Fatjó i al Cassà, amb més de deu anys d’experiència. Ara, assumeix la direcció esportiva del Sant Andreu.

La nova directora esportiva ha respost les preguntes dels mitjans oficials del club sobre la seva incorporació i la tasca que vol dur a terme, tant en el futbol base com en l’amateur.

Com ha estat el teu fitxatge?
—El club va contactar amb mi i jo vaig donar la meva visió del futbol femení que m’agradaria fer. Vam coincidir pràcticament en tot i em va agradar el projecte. El Sant Andreu és un club gran que es mereix tenir un femení com Déu mana. És un club amb molta història, i el femení va arribar a estar a Nacional. Jo havia jugat contra el Sant Andreu, era un equip difícil en un camp molt gran.

Quines seran les teves funcions al club?
—Com a directora esportiva, la idea és bastir l’estructura de tot el futbol femení. Enguany mantindrem el futbol 7 que ja va començar l’any passat i ara farem un equip de futbol 11. Ho tenim tot bastant avançat, serà un futbol 11 amb noies amb experiència i altres més joves. Farem una balança d’experiència i joventut. Intentarem, en mesura del possible i amb les dificultats que tenim ara per la situació sanitària, estructurar i treballar el futbol base i fer un projecte perquè les nenes vinguin a aprendre i totes tinguin les mateixes oportunitats de progressar amb el club.

Com d’important és tenir un futbol base potent?
—El més important del futbol és el futbol base, per mi. Si no tens un futbol base ben fet i treballat, amb entrenadors de qualitat, la resta serveix de poc. Ja fa anys que les nenes comencen a tenir referents en el món del futbol, i cada vegada més el futbol femení és més proper a les persones dels pobles, i inclús pot tirar més que el futbol masculí. Això ho he viscut en altres clubs. Tenim molt camp per córrer i créixer.

Comentaves les dificultats que implica la covid-19. Com s’estructurarà el futbol base?
—L’ideal és que cada nena estigui on progressarà més. En principi serà per categories, però dins de cadascuna hem de tenir clar que cal basar-se més en entrenadors qualificats per fer entrenaments de cara a elles. Igual que passa amb els nens, n’hi ha que progressen ràpidament i altres que van més a poc a poc. L’entrenador ha de tenir la capacitat de saber portar un equip amb aquestes diferències, que és el que costa més al futbol base. A vegades només es miren els resultats i no ens fixem que hi ha nens i nenes que han de treballar i adaptar-se de manera diferent al futbol. Examinarem el nivell que tenen les nenes que vinguin al futbol base del Sant Andreu i com hem de treballar perquè totes progressin, això és el més important. Si fem les coses bé, elles aniran creixent com a futbolistes.

Gestionaràs també els entrenadors?
—M’agrada treballar en grup, encara que cadascú tingui la seva funció, i prendre decisions consensuades. Jo prendré l’última decisió, però m’agradaria que tot fos consensuat. Com treballem, el tipus d’entrenament, la manera de fer… vull que tothom se senti important i dins del projecte, així serà més fàcil arribar als objectius.

Com valores la feina que s’ha fet aquesta temporada en el futbol 7?
—Les noies estan molt contentes i s’ha treballat molt bé des del club. Elles volen continuar, i això no es tocarà mentre elles estiguin bé. El futbol 7 també és una sortida per les noies que hagin jugat més tard a futbol, i hi ha lligues preparades per això. Si els dos grups estan a gust i contentes, continuaran.

Com afrontes el repte?
—Com a coordinadora ja havia treballat, però aquest és un projecte on realment em deixaran treballar. És un nou repte que m’agrada molt i l’agafo amb molta il·lusió.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS