Ivan Díaz-Cano: “Sóc una persona treballadora i estic orgullós de representar el Sant Andreu”

Ivan Díaz-Cano afronta la seva primera campanya com a entrenador del Juvenil A. És una persona que acumula 10 temporades al planter andreuenc entre jugador, coordinador i entrenador i enguany té el repte de ser el tècnic de l’equip punter del futbol base quadribarrat. “Amb treball tot arriba i ningú ens guanyarà en treballar”. A continuació l’entrevista sencera.

Estem en els primers compassos de la pretemporada. Com estan anant els entrenaments amb el Juvenil A?

Vam començar a entrenar l’última setmana d’agost. Hem anat tenint les primeres preses de contacte amb els jugadors per entrar en dinàmica de treball. És un equip molt físic. Amb molt potencial. Són futbolistes que tenen experiència, que alguns d’ells els vaig entrenar fa uns anys en categoria cadet. Esperem molt d’ells.

Deu temporades al futbol base del Sant Andreu, primer com a jugador i després com a coordinador i entrenador. En la teva onzena campanya al Club què et suposa ser el tècnic del Juvenil A?

És la responsabilitat més gran en l’àmbit futbolístic que he tingut. És un orgull poder representar al Club que estimo, que ja encadeno onze anys aquí. Com a jugador (del Sant Andreu) vaig arribar a jugar a la categoria de Lliga Nacional en edat Juvenil i sé el que és. Estar com a futbolista i ara com a entrenador, és una satisfacció molt gran i una alegria immensa.

Ets un entrenador format a les categories inferiors del Sant Andreu, en què has dirigit equips en totes les categories, i has demostrat la teva vàlua.

Estic molt agraït amb el president, Manuel Camino, i el coordinador del futbol base, David Mordillo, que m’han donat aquesta oportunitat. Sé que sóc un dels entrenadors més joves de la categoria, però ja fa uns quants anys que estem fent un bon treball. En temporades anteriors vam ascendir el Cadet B a Preferent i després el Cadet A a Divisió d’Honor i amb la classificació al Campionat de Cadet Divisió d’Honor. Ja fa anys que estem treballant fort. Tard o d’hora ha d’arribar l’oportunitat, i l’hem d’aprofitar.

Com has comentat, tot i l’experiència com a entrenador a totes les categories del futbol base andreuenc, tens 26 anys (08/08/1994), en què ets uns dels entrenadors més joves de la categoria. Com ho valores?

Entrenar el Juvenil A és el meu treball. La serietat és màxima. Sóc una persona treballadora, i el meu cos tècnic també. Amb treball tot arriba i en treballar ningú ens guanyarà. La gestió que tenim amb els jugadors, que la gran majoria ja els coneixíem, tenim bona relació sabent separar els rols d’entrenador i futbolista.

El Juvenil A és l’últim pas de la formació de jugadors, però alhora és una categoria molt competitiva. Com valores aquesta barreja?

Amb victòries tot arriba i és més fàcil. El meu objectiu com a entrenador del Juvenil A és facilitar el treball al primer equip en tot el que necessiti, i per això treballem. A la vegada intentarem estar el més a dalt possible a la lliga, formant jugadors i competint, perquè guanyar és el que mana.

En els darrers anys el primer equip del Sant Andreu s’ha anat reforçant amb futbolistes que provenen del Juvenil A andreuenc. Com a entrenador de l’equip punter del planter quadribarrat què et suposa aquesta confiança i aposta en el futbol base del Sant Andreu?

Crec que el futbol necessita sang nova, amb il·lusió, jugadors que vinguin de baix a competir per guanyar-se el lloc. Estic molt orgullós dels meus jugadors quan van amb el primer equip perquè al grup que tinc els conec des de ben petits. La meva il·lusió i objectiu és anar al Narcís Sala i veure’ls debutar com ha passat la passada temporada amb Sergi Domínguez, Franco Ezequiel González, etc.

Quina ha estat la confecció de la plantilla del Juvenil A?

Tenim molts futbolistes de juvenil de tercer any, però els jugadors que els he tingut anteriorment en categoria cadet, que els conec des de fa molts anys i tinc molta confiança, aquesta temporada són juvenils de segon any. També tenim alguns futbolistes de primer any que tenen molt de nivell, que de mica en mica aniran entrant amb progressió.

Com a entrenador quin és el teu model de joc?

Sóc un entrenador amb què tots els jugadors han de treballar. Ningú pot anar d’estrella, tots han de treballar fort. Som una família i qui no treballi ho tindrà complicat amb el nostre cos tècnic. El nostre primer defensa és el davanter i a partir d’aquí, amb la pressió, anar cap a dalt, jugar amb transicions, intentar tenir la pilota quan es pugui i ser molt competitiu, arribarem a on hem d’estar que és el més a dalt possible. Hem de canviar la dinàmica del Juvenil A per arribar a lluitar en la Divisió d’Honor.

Per acabar, a hores d’ara hi ha incertesa pel que fa a l’inici de la lliga i la distribució del campionat.

Si volem estar a dalt, hem de guanyar els millors, i nosaltres volem ser dels millors. El que decideixi la Federació ho acceptarem, jugarem amb qui toqui i jornada a jornada intentarem estar el més a dalt possible.

Fotografia: Ivan Díaz-Cano, entrenador del Juvenil A. | UE Sant Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS