Ivan Díaz-Cano: “El Juvenil ‘A’ ho té molt clar. Donarem el màxim per l’ascens”

Aquest cap de setmana el Juvenil A arrenca la Fase 2 d’ascens a Divisió d’Honor contra el Girona B en una lligueta que només consta de cinc partits. En aquests dies previs a l’inici de la segona part de la temporada hem entrevistat l’entrenador andreuenc, Ivan Díaz-Cano. “L’equip està entrenant molt bé. Tenim cinc finals i anirem a guanyar”. A continuació l’entrevista sencera.

En la Fase 1 el Juvenil A va quedar com el quart classificat, amb 34 punts, i va accedir a la segona ronda per l’ascens a Divisió d’Honor. El primer objectiu de la temporada assolit.

Quan vam començar la temporada tenia moltes ganes de tornar el Juvenil A del Sant Andreu on es mereix. Venim de dos anys complicats. Crec que aquesta campanya les coses s’estan fent bé, tant si s’aconsegueix l’objectiu com si no.

Com ha anat les setmanes de preparació que hi ha hagut entre el final de la Fase 1 i l’inici de la segona ronda?

Són unes setmanes estranyes, perquè vam haver de parar, després jugar un partit ajornat (l’empat 1-1 contra el Gimnàstic Manresa), dues setmanes de descans i ara tornem a començar amb cinc partits a vida o mort. És complicat, però igual que ho pensem nosaltres, ho pensen la resta d’equips. Anirem a intentar guanyar tots els partits. Els jugadors volen començar a competir ja. Estan amb moltes ganes i entrenant perfecte. Hi ha competitivitat en les sessions preparatòries perquè tothom vol jugar. Cadascú ha d’aportar el seu granet de sorra i també tenir un punt de sort.

La Fase 2 només consta de cinc jornades. El Juvenil A començarà amb 34 punts. Unificación Bellvitge en té 36. Després venen el Badalona (33), el Llagostera (31), el Gimnàstic Manresa (29) i el Mataró (25). Els dos millors classificats ascendiran a Divisió d’Honor. Amb una lligueta tan curta, pràcticament cada partit és una final.

Està molt igualat. Es decidirà per detalls. Els rivals s’hi juguen tot i aniran amb molta ambició i ganes. Nosaltres ho tenim molt clar. Jugarem cada partit com si fos una final i a partir d’aquí intentar treure el millor resultat possible. Tenim dos partits a casa i tres fora. Anirem a guanyar. Serà difícil, però igual que a nosaltres, per a tothom.

Quina valoració fas de l’actuació del Juvenil A a la Fase 1?

L’inici va ser molt complicat. Vam tenir 5 partits en tan sols dues setmanes. Vam encadenar de tres en tres punts. Vam agafar molta confiança. Va ser un començament de temporada increïble. Crec que a Lliga Nacional pocs equips ho han fet. El que vam fer en la primera volta ha sigut increïble. I el que intentarem serà acabar la campanya com vam començar.

El Juvenil A entrenant. | Judit Andreu – UESA

De fet, en les primeres onze jornades vau aconseguir 11 victòries i 2 empats. Unes estadístiques pràcticament immillorables.

(Com a exfutbolista del futbol base del Sant Andreu) he jugat a Lliga Nacional i sé que és molt complicada. Els partits poden quedar 1-0 o 0-1 per un detall insignificant. A la primera volta van caure tots del nostre costat. A la segona volta vam tenir mala sort en alguns resultats i ens va costar tancar els partits. Era molt complicat mantenir la solidesa defensiva que vam tenir al principi i hem de tornar a aquesta fiabilitat. Tenim cinc finals, quinze punts en joc, i ho intentarem.

És cert que en el tram final de la Fase 1 vau passar els moments complicats pel que fa a resultats.

Era impossible continuar amb el ritme que teníem. Dels 11 primers partits, vam aconseguir 9 victòries i 2 empats. Vam perdre una mica la identitat perquè la desconfiança, quan no entra la pilota, genera dubtes. Amb aquestes setmanes de descans entre fases, en l’àmbit psicològic pels jugadors, estan més alliberats. Estan entrenant molt bé. Tenim els 25 jugadors disponibles. Tots estan endollats. Aquest fet és molt important perquè altres equips no ho tenen.

Quins són els punts forts del Juvenil A de cara a la Fase 2 d’ascens a Divisió d’Honor?

El Juvenil A té el plantejament molt clar. Sap el que ha de fer. Amb les nostres bases hem de ser un equip dur, que no dóna una pilota per perduda i que volem guanyar totes les jugades. No donarem res per perdut. Intentarem ser un conjunt més sòlid en defensa i aprofitar les nostres ocasions perquè a cada partit en generem moltes.

Aquesta és la teva onzena temporada a la UE Sant Andreu entre jugador del futbol base, entrenador i coordinador. La primera campanya com a tècnic del Juvenil A. Què significaria per tu l’ascens a Divisió d’Honor?

És el meu somni. Des del primer dia que em van donar el Juvenil A, sempre somio d’aconseguir aquesta fita. És molt complicat, però tinc l’experiència d’haver aconseguit dos ascensos consecutius a la màxima categoria cadet (amb el Sant Andreu). En Juvenil, però, no té res a veure. Per mi seria una satisfacció increïble haver complert un objectiu personal i de Club, que és el més important. Per a mi, el cos tècnic i els jugadors seria un fet espectacular.

Hi ha futbolistes que després d’aquests cinc partits ja acaben l’etapa formativa, i seria aconseguir una fita en la seva trajectòria que mai oblidarien. Serà difícil, però ho intentarem. La gent que confia en nosaltres, que ens segueix per les xarxes socials, que estigui tranquil que donarem el màxim.

Fotografies: Judit Andreu – UESA

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS