Iván Díaz-Cano: “Jo soc de Sant Andreu i del Sant Andreu. És un orgull poder representar l’equip a la màxima categoria”

Aquest dissabte el Juvenil A disputa el seu primer partit de Divisió d’Honor. I a la banqueta seurà el mateix entrenador que va dur a l’equip a assolir l’anhelat ascens la temporada passada: Iván Díaz-Cano. De 27 anys, sumarà la seva dotzena temporada lligat al Sant Andreu, entre jugador, coordinador i entrenador.

Enguany té un repte majúscul i parlem amb ell sobre quines sensacions té aquest curs i què significa per ell ser el tècnic del Juvenil A del club de la seva vida. A continuació l’entrevista sencera.

Teniu ganes de debutar a la lliga?
Sí, tenim moltes ganes de debutar. Hem fet una bona pretemporada, l’equip està agafant totes les idees del que jo demano, ja s’estan coneixent… i els nois han fet molt bona feina.

Com veus l’equip? Està preparat?
Lògicament no està al 100% perquè encara queda molt de rodatge, però afrontem la temporada amb molta il·lusió i amb moltes ganes de competir amb els millors.

Aquest any baixen més equips i la permanència anirà molt cara. 
Sí, és una mica injust el que ha fet la Federació per organitzar la lliga. Baixant sis equips, es fa molt complicat perquè hi ha equips que per pressupost, nom institució… és impossible que baixin. Però com sempre dic, al camp no hi ha res escrit, és igual el nom. Al camp som onze contra onze, hem de lluitar i intentar ser millors que els altres.

I les noves incorporacions s’han adaptat bé a la plantilla?
Les noves incorporacions estan molt bé, són noms de nivell. Hem fet un equip pràcticament nou i estic molt content amb els fitxatges, crec que hem encertat els jugadors. I a partir d’ara, a lluitar, no hi ha més.

Amb l’equip a la màxima categoria, hi haurà més possibilitats que hi hagi jugadors que pugin al primer equip.
Hi ha jugadors que l’any vinent han d’estar al primer equip. A partir d’ara depèn de la seva evolució, però per qualitat, hi ha jugadors que l’any vinent han d’estar al primer equip de totes totes.

Un dels que ja hi juga és el Sergi Vives. Com el veus?
Jo sempre ho dic. En Sergi és i serà el meu capità, un jugador que sent els colors, que mira pels altres… és un capità increïble i com ell n’he tingut ben pocs. 

Ha estat difícil confeccionar un equip per Divisió d’Honor?
Ha estat bastant complicat fitxar jugadors. Molts d’ells encara tenien contracte amb els equips de Nacional i no ho han posat gaire fàcil. La veritat és que no em puc queixar, s’estan adaptant perfectament. Es coneixen d’anys passats, de jugar junts, de jugar entre ells…

Com a entrenador quin és el teu model de joc?
És un model de joc en el qual hem de ser molt competitius, sobretot a casa. Al Narcís Sala ens hem de fer molt forts i hem de puntuar sempre. I a fora, lluitar tots els partits i sempre que es pugui treure alguna cosa, millor. Jo sempre ho dic, el meu primer defensa és el davanter i tots han de mirar per l’equip. A mi les individualitats no em serveixen. Han de ser futbolistes que juguin per l’equip, pel cos tècnic… i després per ells. 

Ja vas jugar a Divisió d’Honor com a jugador i ara tens l’oportunitat de dirigir l’equip com a entrenador. Què significa aquest Club per a tu?
Per mi estar en aquesta categoria és el màxim. Quan era jugador sempre pensava en el Juvenil A. “Estàs a un pas del primer equip”, em deia… els jugadors i el cos tècnic estem molt il·lusionats. I personalment és un orgull. Jo soc de Sant Andreu i del Sant Andreu, és un orgull molt gran poder representar al Club a la màxima categoria, però també una exigència.

Què diries a l’afició?
A l’afició li diria que a part de veure el primer equip vinguin a veure el Juvenil A. Hi ha equips increïbles, jugadors que seran professionals, i que es puguin veure a tots els equips de la base com una rutina. Al final els jugadors del Juvenil A han d’estar al primer equip l’any vinent, i els qui ens vinguin a veure veuran un equip que anirà a mort amb el Club i amb l’escut. Si poden, que vinguin al Narcís Sala cada cop que juguem com a locals. 

Fotografia: Judit Andreu – UESA

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS