Dol pel traspàs de Núria Feliu

Núria Feliu era la padrina de la UE Sant Andreu, a més d’una de les cantants més populars, reconegudes i estimades del país.

La cantant i actriu Núria Feliu s’ha mort avui a 80 anys. El seu estat de salut era delicat, a causa d’un ictus que havia patit l’any passat. Des de la UE Sant Andreu lamentem profundament la pèrdua de Núria Feliu, i enviem el nostre condol i abraçades als seus familiars i amics.

Feliu era la padrina del Sant Andreu des de la temporada 1970/1971, quan va fer el servei d’honor al Narcís Sala el 28 de febrer de 1971 en un partit de Segona Divisió contra el Deportivo de la Coruña (2-0). Feliu també va participar en els actes del cinquantè aniversari del Narcís Sala. Nascuda a Sants el 1941, durant la seva vida sempre va mostrar una gran proximitat, simpatia i estima pel Sant Andreu.

El seu germà, el davanter Carles Enric Feliu, va jugar tres temporades amb el Sant Andreu a Segona Divisió (70/71, 71/72 i 72/73), essent un dels màxims golejadors dels quadribarrats. Aquell 28 de febrer, Feliu va ser l’autor dels dos gols del triomf andreuenc sobre el conjunt gallec. Va morir-se el 1980 amb només 34 anys.

Feliu, en la seva faceta artística, va publicar quaranta-dos discs, especialment de cançons populars catalanes, boleros i cuplets, i va actuar en escenaris d’arreu del país. Ha destacat també per la seva defensa i compromís amb la llengua i la cultura catalana. Durant la seva trajectòria, ha rebut reconeixements com la Creu de Sant Jordi, el premi de Cultura Popular, la medalla del Cercle Català de Madrid, el premi Sant Jordi de cinematografia i el premi SGAE.

Descansi en pau.

Fotografies: Josep Vicens

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS