La U.E. Sant Andreu a l’homenatge a Ignasi Iglesias

Aquest diumenge 9 d’Octubre tindrà lloc l’homenatge que anualment se celebra davant la que va ser la casa del poeta i dramaturg Ignasi Iglesias. Un acte per commemorar l’aniversari de la seva mort, de la que demà en farà 83 anys.

La U.E. Sant Andreu participarà en l’acte conjuntament amb les altres entitats del barri en aquest recordatori del que és conegut com el poeta del poble, per la popularitat que adquirí la seva obra a finals del segle XIX i principis del XX.

Amb un estil directe i vitalista Iglesias retratà els seus veïns i les classes treballadores del país en peces teatrals i poesies que el convertiren en un escriptor enormement rellevant al carrer, molt estimat pels seus coetanis.

L’empremta dels modernistes ha marcat el que som, cal recordar que és darrere aquest moviment que l’associacionisme neix al nostre país, i que entitats com la nostra sorgeixen de la societat civil, amb vocació de foment d’esport i cultura.

Us incloem un petit fragment d’un dels seus poemes, com al·legoria d’allà on hauríem de voler arribar, i un enllaç per aquells que desitgin llegir-ne alguna cosa més:

 

Les altures

Quan veig el cel blau,
tan ras i esplandent
que canta i atrau,
voldria enlairar-me, volant lliurement,
i estendre pels aires el meu pensament,
deixant de sê esclau!

http://ca.wikisource.org/wiki/Antologia_d’autors_catalans/Ignasi_Iglesias

 

Foto: Notícia de la mort de l’escriptor.

Imatge: Retrat que el pintor modernista Ramon Casas feu del seu amic Ignasi Iglesias jove.

 

Més en

El Sant Andreu visitarà demà la Casa Asil

Premsa18 de desembre de 2018

Victòria del Juvenil A i derrota del Sant Andreu Atlètic

Premsa17 de desembre de 2018

Que sigui un punt d’inflexió (4-0)

Premsa16 de desembre de 2018

Sense marge d’error

Premsa15 de desembre de 2018