La salvació a quatre punts

La Unió Esportiva Sant Andreu ha obtingut una victòria tan agònica com justa que li col·loca a quatre punts dels llocs de descens (4-3). Un gol de Guzmán, en temps de descompte, han certificat un triomf a còpia d’orgull. L’equip té clar que ha de lluitar fins a l’últim minut i avui ho ha exemplificat en un partit en què no ha fet altra cosa que superar contratemps. Dos cops s’ha avançat l’Eldenc (0-1 i 1-2) col·locant un resultat que enviava els andreuencs a tercera. L’equip però no ha llançat la tovallola i en vint minuts finals trepidants ha fet tres gols que han superat els cops dels alacantins. El 4-3 ha arribat cinc minuts després que l’Eldenc fes el 3-3, un resultat que deixava la salvació a set punts (amb nou per jugar-s’hi). El coratge, la fe i l’amor propi han possibilitat un triomf que fa revifar les opcions andreuenques per mantenir la categoria.

Com no podia ser d’una altra manera (així ha estat en tres dels últims quatre partits), el rival ha tornat avançar-se en la primera aproximació a porteria. Ha estat mitjançant una rematada de Sergi Guardiola (el primer xut l’ha aturat Morales, però el refús posterior l’ha enviat a la xarxa el mateix jugador) que tornava a deixar glaçat el Narcís Sala (25’). L’equip, com també és habitual, ha sabut refer-se i a cinc minuts del descans ha obtingut el premi de l’empat. Bruno ha estat clarament derribat al límit de l’àrea. La falta l’ha llançat impecablement Ibon Gutiérrez fent entrar la pilota per tot l’escaire.
Al segon temps, el Sant Andreu portava la iniciativa del joc, però Yahvé s’ha aprofitat d’una errada defensiva per batre Morales amb un xut des de la dreta (58’). L’1-2 ha estat un cop dur, però l’equip ha sabut rearmar-se. Dotze minuts ha trigat l’equip a empatar. Ha estat de nou a pilota aturada, un registre que l’equip està utilitzant molt bé en les últimes setmanes. Una falta lateral l’ha picat Ton Alcover i Xavi Jiménez -més llest que ningú- ha tocat la pilota per enganyar Alberto i establir el 2-2. L’empat ha donat vida al Sant Andreu que no s’ha aturat buscant el tercer. Aquest ha arribat a un quart d’hora del final. Extraordinària jugada de Bigas per la banda esquerra (s’ha desfet de tothom) i ha fet una assistència a Bruno que ha convertit en el 3-2. La remuntada es consumava però a cinc minuts del final, una jugada molt elaborada dels alacantins l’aprofitava Chupe pe posar el 3-3. El cop ha estat molt dur. L’empat no servia al Sant Andreu. Els de Miguel Álvarez no han perdut la fe i en temps de descompte, Guzmán aprofitava una pilota penjada a l’àrea (primer l’ha pentinat Nuha) per fer esclatar el Narcís Sala. Públic i afició han embogit.
La victòria (combinada amb la derrota del Cornellà al camp de l’Hèrcules) deixa la salvació a set punts. Són els que separen el Sant Andreu de Cornellà i d’Eldenc. Dissabte, l’equip vol continuar retallant diferències. Ho ha de fer a València, el camp de l’Huracán (18 hores). Amb aquesta actitud, tant d’orgull i amor propi, tot és possible.

UE SANT ANDREU: Morales, Llamas, Bigas, Carroza, Iván Guzmán, Ibon, Bruno, Ton Alcover, Chaco (Puerto 59’), Xavi Jiménez (Nuha 81’) i Rubén Martínez (Calderón 59’).

ELDENC CD: Alberto, Aítor, Juanjo, Aridane, Samu, Vivanco, Chupe (George 92’), Yahvé, Sergi Guardiola, Cañadas (Perona 77’) i José Antonio (José Sánchez 63’).

ÀRBITRE: Soto Grande. Va amonestar Rubén Martínez (5’), de la Unió Esportiva Sant Andreu; i Chupe (18’), José Antonio (44’) i Juanjo (69’), de l’Eldenc.

GOLS: 0-1, Guardiola (25’). 1-1, Ibon (40’). 1-2, Yahvé (58’). 2-2, Xavi Jiménez (70’). 3-2, Bruno (76’). 3-3, Chupe (85’). 4-3, Guzmán (93’)

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS