Eizaguirre aixafa la Festa Major al Sant Andreu (0-1)

Un gol matiner del 9 del FC Ascó, Asier Eizaguirre, va ser suficient per tombar un Sant Andreu poc inspirat en atac que només va generar perill a l’inici del segon temps. Els de Miguel Rubio, doncs, trenquen una ratxa de 3 victòries consecutives dels quadribarrats, ahir massa precipitats amb l’esfèrica, a qui van pesar massa les lesions.

L’actual campió del grup V de Tercera Divisió va fer un partit molt seriós contra la UE Sant Andreu, que va avisar ben aviat amb un xut de Ferran Roca (5’) que blocava amb seguretat Sergio López. Seria un dels pocs avisos del Sant Andreu al primer temps, que veia com Eizaguirre responia amb una falta que marxava alta per poc (6’). Era el mateix 9 dels visitants qui, poc després, aprofitava una errada defensiva per associar-se amb Víctor Bertomeu, que des de la dreta de l’atac, trobava el cap d’Eizaguirre, que rematava a plaer amb el cap per fer el 0 a 1 (8’).

Els homes de Miguel Rubio, amb aquest gol matiner, es van plantar molt bé damunt el Narcís Sala, dominant la possessió durant un bon tram del primer temps i evitant que els andreuencs s’associessin bé per l’eix de l’atac, fet que acabava derivant en pilotades llargues que Felipe no va poder baixar com ho faria Kevin Gissi donada la diferència en l’alçada.

Eizaguirre, en canvi, donava molt joc als seus companys baixant a despenjar pilotes que, posteriorment, remenaven per banda homes com Víctor Bertomeu o Llopis. Era, però, el davanter de l’Ascó qui ho tornaria a provar amb un xut des de pràcticament el mig del camp (27’) que buscava sorprendre Manu sense fortuna. A la sortida d’un córner (32’), José Ramón era a punt d’eixamplar la diferència, però el seu cop de cap se n’anava amunt.

No era fins al límit del temps reglamentari (45’) quan una rematada de cap de Xavi Jiménez s’estavellava al travesser; el refús no el va poder aprofitar Felipe, que va arribar a l’acció massa forçat. Aquesta era, sens dubte, l’ocasió més clara del matx pels andreuencs, que marxaven al descans amb la necessitat de canviar molt la tònica del matx per treure algun punt.

I durant els primers compassos del segon temps, el Sant Andreu va reaccionar. Els homes de Joan Esteva van aconseguir generar ocasions de perill que inquietaven la porteria de l’Ascó. Noguera ho va intentar el primer amb un cop de cap (46’) a centrada de Xavi Jiménez i Felipe (48’) no va poder aprofitar una bona contra conduïda per Jorge Muñoz.

Melo era el següent en intentar-ho, amb una rematada (49’) a la sortida d’un córner que feia lluir Sergio López. L’altre central ahir, Andrés Borges, també ho va provar amb el cap (57’), però un defensor li treia la rematada al segon pal. Xavi Jiménez va tenir la més clara, amb un xut creuat (58’) que va fregar el segon pal de la porteria visitant.

A partir d’aleshores, els andreuencs van abaixar el ritme i es van començar a precipitar amb pilotades llargues que no trobaven controlador. A més, l’Ascó va plantar una línia ferma al mig del camp per impedir les associacions de Dani Guerrero i Jorge Muñoz. Precisament aquest últim tenia una bona oportunitat des de la frontal (72’) que va marxar fora per poc. Ferran Roca va tenir la darrera pels andreuencs, amb un llançament de falta que va marxar fregant l’escaire del primer pal.

L’Ascó va saber aguantar bé el gol matiner d’Asier Eizaguirre i es va endur els tres punts, empatant a la classificació amb un Sant Andreu que es queda en 11ª posició amb 21 punts, a 5 del playoff i a 4 del descens en una categoria cada setmana més igualada.

FITXA TÈCNICA

UE Sant Andreu (0): Manu, Llamas, Noguera, Melo, Borges (Carlos Martínez, 62’), Jorge Muñoz, Xavi Pluvins (Domi, 80’), Xavi Jiménez, Felipe, Dani Guerrero i Ferran Roca.

FC Ascó (1): Sergio López, Edu Vives, Munta, Socias, Joel Coch (Gerard Roige, 16’), Artur Godia, Llopis (Argilaga, 60’), Massana, Asier Eizaguirre (Pau Ripoll, 56’), José Ramón i Víctor Bertomeu.

Marcador: 0-1, 8’, Asier Eizaguirre.

Àrbitre: Raúl Calle Martínez (del. Baix Llobregat). Va amonestar els locals Xavi Pluvins (29’), Borges (58’) i Felipe (87’) i el visitant Munta (4’).

Incidències: Partit corresponent a la 16ª jornada de campionat del grup V de Tercera Divisió disputat al Narcís Sala davant 1.812 espectadors. Al final del partit es van entregar els trofeus de campió i sots-campió del partit de Festa Major de Sant Andreu de Palomar.

Foto: Xavi Jiménez encara a Munta, de l’Ascó, a la primera part | Judit Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS