La UE Sant Andreu ha superat el CF Montañesa en un partit molt complicat pels homes de Joan Esteva. Manu Viale ha trencat la igualtat al marcador amb un gran cop de cap a la sortida d’un córner i Xavi Jiménez ha sentenciat a la segona part amb els de Nou Barris en inferioritat numèrica. L’actuació del col·legiat del matx ha estat protagonista en un derbi que s’ha anat escalfant minut a minut.

A nivell de tensió, agressivitat i intensitat, segurament el d’avui ha estat el derbi barceloní més candent dels 3 que els andreuencs ja han disputat a aquestes alçades. Una actuació força imprecisa de l’àrbitre del matx, a més, ha estat la clau perquè en alguns instants del partit els jugadors d’ambdós equips hagin arribat a les mans, gairebé muntant una baralla de dimensions considerables.

I, tot i així, cal dir que els primers minuts del partit han estat molt distesos, sense ocasions de perill i amb els dos equips intentant-ho per les bandes sense encert. Val a dir, això si, que els quadribarrats ja han forçat dos penals que l’àrbitre no ha assenyalat: unes mans dins l’àrea en una jugada per la dreta de Felipe i una empenta a Kevin Gissi per darrere al cor de l’àrea quan anava a rematar de cap una pilota aèria. Els homes de Joan Esteva, però, han mantingut el cap fred i han seguit fent bons minuts tot i trobar-se amb el contratemps de la lesió de David Payán, que ha obligat el míster a introduir Ferran Roca com a lateral esquerre.

Kevin Gissi ha tingut el primer gol a tocar amb una rematada de cap que ha blocat Tato Burgada i Xavi Jiménez (33’), ha fet lluir el meta dels groc-i-negres amb un xut creuat des de la frontal de l’àrea. Precisament aquesta acció en la que el meta visitant ha refusat a córner ha estat clau en el devenir del matx: el mateix córner l’ha centrat des de la dreta el propi Xavi Jiménez i Manu Viale, amb el cap, ha fet el primer rematant molt ajustat al pal, on Tato Burgada no ha pogut fer absolutament res.

En els minuts posteriors al gol, el Montañesa ha quedat grogui i Gissi hauria pogut fer el segon (35’) en una acció posterior, on li deixa Brian Canalejo i el suís fa la mitja volta i xuta per damunt el travesser per poc. Just abans del descans, Jandro ha tingut l’empat (45’) a les seves botes, però el seu xut escorat ha acabat topant amb la base del pal. Els quadribarrats marxaven als vestidors amb avantatge mínim al marcador però amb bones sensacions.

El segon temps ha seguit una tònica similar a la de la primera part, amb uns quadribarrats dominant la possessió i amb els visitant a l’espera i aprofitant la velocitat en banda de Fernando Velillas. Els andreuencs han fet mèrits per ampliar l’avantatge al marcador, amb una doble ocasió (57’) després d’una gran jugada per banda que ni Felipe ni Ferran Roca han pogut culminar, amb un Tato Burgada esplèndid.

La jugada que ha pujat encara uns graus més la temperatura al derbi ha estat la targeta vermella directa que Uri Escabrós (60’) ha vist després d’una dura entrada a Felipe quan el brasiler marxava per la banda esquerra. Aquesta decisió ja ha provocat picabaralles entre els jugadors dels dos equips, que l’àrbitre no ha sabut tallar de soca-rel. L’ambient ja estava carregat amb anterioritat, on el col·legiat semblava xiular just el contrari de les accions al terreny de joc.

Precisament Felipe, molt actiu en el dia d’avui i un dels millors del matx, ha estat a punt de fer el segon (65’) agafant una pilota al punt de penal, fent la mitja volta i xutant massa alt, en una acció molt similar a la de Kevin Gissi al primer temps. El Montañesa ha reaccionat momentàniament i Joshu ha tingut una ocasió molt clara (70’) que ha sabut refusar la defensa andreuenca. Tot seguit ho ha intentat Toni Pérez (71’) amb una canonada des de la frontal que ha fregat el segon pal de la porteria de Manu.

I no, el matx no s’ha calmat en els darrers minuts, ans al contrari. En una acció on Llamas ha quedat estès a terra, els jugadors del conjunt de Nou Barris demanaven que els andreuencs, que tenien l’esfèrica, la llencessin fora i no han defensat, però Xavi Pluvins ha trobat en profunditat Xavi Jiménez, que no se n’havia adonat i ha fet el 2 a 0 (78’) regatejant Tato Burgada. Evidentment, això només ha fet que generar encara més tensió i picabaralles, resoltes amb targetes per als dos bàndols.

El matx, per sort, ha acabat sense més incidències i ocasions. Els quadribarrats sumen, per primer cop aquesta temporada, dues victòries consecutives i comencen a treure el cap per damunt de l’ala. El balanç amb Joan Esteva a la banqueta és de 3 victòries en 4 partits i l’equip acaba la jornada en 11ª posició amb 18 punts, en el que sembla un punt d’inflexió a la temporada.

FITXA TÈCNICA

UE Sant Andreu (2): Manu, Llamas, Payán (Ferran Roca, 22’), Manu Viale, Borges, Xavi Pluvins, Felipe Sa (Hugo Fernández, 76’), Xavi Jiménez (Domi, 84’), Kevin Gissi, Dani Guerrero i Brian Canalejo.

CF Montañesa (0): Tato Burgada, Iván Romano, Alberto García, Dowi, Dani Sánchez, Rubén, Toni Pérez, Uri Escabrós, Jandro (Joshu, 46’), Pedro García i Velillas (Juanlu, 81’).

Marcador : 1-0, 34’, Manu Viale; 2-0, 78’, Xavi Jiménez.

Àrbitre: David Congost Larrosa (del. Barcelona). Ha amonestat els locals Ferran Roca (36’), Llamas (46’), Borges (61’), Brian Canalejo (78’) i Xavi Jiménez (83’) i els visitants Toni Pérez (61’), Iván Romano (70’), Joshu (72’), Dani Sánchez (78’), Velillas (81’) i Dowi (81’). Ha expulsat el visitant Uri Escabrós (60’) amb vermella directa.

Incidències: Partit corresponent a la 14ª jornada de campionat del grup V de Tercera Divisió dispuat al Narcís Sala davant 1.500 espectadors. Abans de l’inici del partit s’ha guardat 1 minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats a Paris el passat divendres.

Foto: Manu Viale, un dels millors avui, celebra el primer gol de la matinal | Judit Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS