Un golàs de falta de Manu Viale a la mitja hora de joc ha estat suficient perquè el Sant Andreu s’emporti els 3 punts de Cerdanyola en un matx on els locals han despertat al veure’s darrere a l’electrònic i ha fet patir uns andreuencs que han sabut jugar resistint i reduint el perill dels vallesans a comptades oportunitats manifestes de gol. Els homes de Joan Esteva acumulen 3 victòries consecutives, dues d’elles a domicili.

No tots els partits són de visitar el camp rival i marxar cap a casa amb un 0 a 4 ben cuinat i sense patir gaire. Avui, el Sant Andreu, ha mostrat una imatge d’equip responsable, de conjunt treballador i solidari i ha fet un partit molt seriós en totes les facetes del joc. El Cerdanyola, no obstant, ha buscat l’empat amb insistència a les acaballes de la primera part i durant tot el segon temps.

Els quadribarrats han sortit més endollats que els homes de Toni Carrillo, que erraven força passades senzilles i no trobaven les pesigolles a una defensa andreuenca avui molt segura de si mateixa. Noguera ho ha provat en primer instància (3’) amb una tisora fàcil pel porter vallesà i Llamas avisava més tard (8’) amb un xut escorat des de la banda dreta que ha marxat fregant el pal de la porteria local.

El Sant Andreu ha anat cuinant el partit a foc lent, sortint amb la pilota controlada des de l’eix de la defensa i sense complicar-se l’existència quan el rival pressionava molt amunt. Valderas ha estat el primer en intentar-ho pels vallesans (13’) amb un xut des de la frontal força desviat, però eren els andreuencs qui portaven el ritme del partit. Gissi ha estat a punt d’inaugurar el marcador amb un xut (15’) forçat des de l’esquerra dins l’àrea que s’ha passejat per davant la porteria vallesana.

El Cerdanyola semblava treure’s la son de les orelles amb dues rematades consecutives de Javi Sánchez (17’) que Manu ha aturat amb solvència. Quan el matx s’apropava a la primera hora de joc una falta a la frontal de l’àrea un pèl escorada a l’esquerra ha servit a Manu Viale (26’) per fer el gol quadribarrat, amb un xutàs que ha entrat pel primer pal mentre Pociello només se l’ha pogut mirar. És el segon gol de Manu Viale aquesta temporada, també segon consecutiu després del de la setmana passada contra el CF Montañesa, que serveix per constatar que el central es troba en un estat de forma pletòric.

A partir d’aquí, el Cerdanyola ha dominat el matx i ha pogut fer l’empat en una acció on Manu Martín ha hagut de treure una mà providencial per evitar el gol d’Albert Cuadras (41’), que ha xutat a porteria aprofitant el refús d’una falta servida per ell mateix. Els andreuencs han arribat al descans amb l’avantatge provisional quan els homes de Toni Carrillo estaven buscant l’empat amb nombroses centrades a l’àrea ben resoltes per la defensa quadribarrada.

La segona part ha començat amb una tònica molt similar a la dels minuts finals de la primera. En línies generals, els andreuencs s’han mostrat perillosos en contres i jugades de banda, amb gran presència d’homes com Xavi Pluvins, Felipe Sá i, quan ha entrat, Hugo Fernández. El pes del matx el portava l’equip local, però sense generar excessiu perill veient com avançaven els minuts i desaprofitant rematades molt clares.

Ho ha intentat Oriol Molins des de la mitjapunta en dues accions consecutives: un xut frontal blocat fàcilment per Manu (50’) i un llançament des d’una posició similar que ha marxat als núvols (51’). A mesura que avançava el matx el joc s’ha endurit, amb força accions que han permès seguir amb un reguer de targetes que semblava no tenir fi. Entretant, Xavi Jiménez ha buscat una bona centrada que Dani Guerrero (62’) ha pentinat a fora per ben poc. El capità andreuenc també ha buscat a Felipe (64’), que ha pogut fer el segon a boca de canó, però un defensa local ho ha impedit.

En el tram final del partit el Cerdanyola ha premut l’accelerador, però no ha acabat de concretar amb bones definicions. Els andreuencs han buscat la sentència a la contra, amb accions on Felipe ha estat molt actiu aprofitant la seva velocitat. L’última del matx ha estat pels locals, en un córner (89’) que Manu Martín ha atrapat amb seguretat.

Finalment, victòria pels quadribarrats que han sabut resistir amb seguretat davant les envestides rivals, demostrant una considerable millora respecte el primer tram de la temporada, on els andreuencs no podien resistir els minuts finals, com en el cas, per exemple, del matx contra el Sabadell B. Els homes de Joan Esteva sumen 21 punts i es queden provisionalment a 4 de les posicions del playoff.

FITXA TÈCNICA

Cerdanyola del Vallès FC (0): Pociello, Pitu, Victor Durán, Aitor (Turu, 83’), Cuadras, Juli, Sergio Ginés (Daisuke, 57’), Valderas, Javi Sánchez (Eric Blasco, 57’), Oriol Molins i Diego.

UE Sant Andreu (1): Manu, Llamas, Noguera, Manu Viale (Melo Cortés, 46’), Andrés Borges, Jorge Muñoz, Pluvins (Aitor Torres, 77’), Xavi Jiménez, Gissi (Hugo Fernández, 72’), Dani Guerrero i Felipe.

Marcador: 0-1, 26’, Manu Viale.

Àrbitre: Cristian López Carballo (del. Maresme). Ha amonestat els locals Pitu (14’), Sergio Ginés (27’), Aitor (43’), Daisuke (61’) i Cuadras (71’) i els visitants Noguera (39’), Jorge Muñoz (40’), Xavi Pluvins (46’), Felipe (48’), Gissi (68’) i Aitor Torres (88’).

Incidències: Partit corresponent a la 15ª jornada de campionat del grup V de Tercera Divisió disputat al Municipal Les Fontetes a Cerdanyola del Vallès.

Foto: Manu Viale ha tornat a fer gol només una setmana després | Judit Andreu

 

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS