Dos minuts, dos gols (2-0)

Si hi ha un terme que s’empra en el món del futbol quan un partit se t’escapa de les mans en poc temps és fatídic. Així va ser el tram entre el minut 77 i 80, on els andreuencs van veure com dues accions del Vilafranca van acabar decantat un matx que els homes de Joan Esteva havien dominat durant més fases que els del Penedès.

El Sant Andreu va sortir al Municipal de Vilafranca decidit a proposar el seu joc combinatiu i d’atac, i així ho va fer durant la primera mitja hora de la primera part. Les ocasions, però, anaven arribat amb comptagotes: un xut de Pluvins (2’) des de la frontal era el primer avís i Canadell, que va debutar jugant els 90 minuts de partit, també (6’) va buscar la porteria de Kilian sense fortuna. Merchán responia amb un llançament (11’) molt desviat per damunt la porteria de Manu, que s’havia de lluir tot seguit per refusar un u contra u de Sergi Gestí (12’).

El partit s’anava desinflant, tot i així els dos equips buscaven l’atac sense temor: els andreuencs de forma més endreçada i els locals amb més verticalitat, aprofitant les bandes del terreny de joc. Jorge Muñoz (33’) ho va provar des de lluny sense fortuna i Llamas (39’) va fer volar Kilian per aturar un gran xut des de la frontal. Els vilafranquins responien tot seguit amb una gran jugada de Gestí (40’) que acabava amb una rematada de cap que Manu desviava a córner.

El descans va semblar anar bé als homes de Joan Esteva, que just a la represa van tenir la més clara del matx, amb un xut de Pluvins (47’) que blocava Kilian i un posterior cop de cap de Felipe que no va trobar porteria amb el meta batut. Dani Guerrero també es va topar amb els guants del porter del Vilafranca (50’) en una rematada de cap a la sortida d’un córner. En els primers minuts del segon temps, la més clara dels locals va arribar en una centrada d’Oribe (65’) que es va passejar per l’àrea petita sense trobar rematador.

De la mateixa manera que al primer temps, els andreuencs es van desinflar un cop assolida la mitja hora de període, i el Vilafranca, aquest cop, no ho va desaprofitar. Una bona jugada en banda dreta d’Oribe va trobar el cap de Merchán (77’), que feia el primer de cap a boca de canó. Encara sense acabar de digerir la galleda d’aigua freda, un pilotada llarga va caure als peus de Santi Triguero, que amb només dos tocs va construir un gol de bandera: toc cap al mig per marxar del seu defensor i xut baix amb efecte al segon pal impossible per Manu (79’). Un gol per aixecar-se, aplaudir, i resignar-se.

El matx acabava d’aquesta forma, amb un Sant Andreu excessivament castigat que es queda amb 21 punts i suma la segona derrota consecutiva i amb un Vilafranca efectiu que mira a la part alta de la classificació. La setmana vinent, contra el Figueres, els andreuencs voldran regalar a l’afició el primer present de les festes nadalenques.

FITXA TÈCNICA

FC Vilafranca (2): Kilian, Albarran, Aitor Casas, Medina, Joan Castillo, Illescas, Gestí (Luca, 90’), Oribe, Guti (Stepan, 74’), Merchán (Georgy, 89’) i Santi Triguero.

UE Sant Andreu (0): Manu, Llamas, Roca, Viale, Noguera, Jorge Muñoz, Xavi Pluvins (Yagüe, 63’), Xavi Jiménez, Felipe (Brian Canalejo, 74’), Guerrero i Canadell.

Marcador: 1-0, 77’, Merchán; 2-0, 79’, Santi Triguero.

Àrbitre: Víctor García Verdura (del. Maresme). Va amonestar els locals Guti (22’), Aitor Casas (55’), Joan Castillo (56’) i Oribe (63’) i els visitants Manu Viale (24’), Noguera (54’) i Roca (86’).

Incidències: Partit corresponent a la 17ª jornada de campionat del grup V de Tercera Divisió disputat al Municipal de Vilafranca. Abans de l’inici del partit, es va guardar un minut de silenci en memòria del pare de Miguel Ramos, futbolista del primer equip del FC Vilafranca.

Foto: Jorge Muñoz, en una imatge d’arxiu d’aquesta temporada | Judit Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS