Homenatge a Serena abans del derbi

El mític extrem madrileny farà el servei d’honor el pròxim diumenge al Narcís Sala en els minuts previs al derbi entre el Sant Andreu i l’Europa. A més, rebrà el reconeixement del club i de l’afició andreuenca. Aquest any se’n compleixen quaranta de la seva retirada al Sant Andreu un cop acabada la temporada 1975-1976.

Se’l recorda com un jugador molt estimat, que a més va coincidir en una època daurada del club a Segona A. De fet, Serena sempre ha declarat que el Sant Andreu és el club que més l’ha marcat com a futbolista, tot i aconseguir els seus millors èxits amb el Reial Madrid.

Fernando Francisco Rodríguez Serena (Madrid, 28 de gener de 1941) es va formar al Reial Madrid. Després de dues temporades a l’Osasuna, Serena va retornar al club blanc i va jugar al costat de jugadors de la talla de Di Stéfano, Gento i Puskas durant cinc temporades. El seu palmarès és de quatre Lligues i una Copa d’Europa. A més, va ser internacional amb la Selecció espanyola.

Precisament, Serena va ser el protagonista de la final de la Copa d’Europa de 1966, en què va anotar un dels dos gols del Madrid contra el Partizan. Un gol que acabaria donant la sisena corona europea al club blanc.

Després de la seva exitosa etapa al Madrid, Serena va jugar durant dues temporades a l’Elche. Finalment va arribar al Sant Andreu, on va defensar la samarreta quadribarrada en 210 partits durant sis temporades, aconseguit un total de 24 gols.

Des de la UE Sant Andreu demanem a l’afició que estigui present al Narcís Sala amb antel·lació en aquest sentit homenatge que rebrà Serena, un dels jugadors més mítics de la centenària història del club.

 

Fotografia: Vier Araguz

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS