El Sant Andreu potenciarà el futbol femení

Avui 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora, una jornada reivindicativa que permet visualitzar i reflexionar sobre les profundes desigualtats de gènere existents avui en dia a la nostra societat. El patriarcat també es reprodueix en el món de l’esport mitjançant múltiples mecanismes com barreres d’accés, clixés, decalatge salarial, invisibilització mediàtica, insults i agressions… a més a més el futbol concretament és un esport extremadament masculinitzat.

La Unió Esportiva Sant Andreu fa força anys va apostar per la formació d’equips femenins amb la idea d’oferir a les noies andreuenques la possibilitat de practicar esport, però també d’aplicar uns fonaments tècnics específics que milloressin el rendiment individual i la competitivitat dels equips femenins. Tot i que en els darrers anys es va menystenir la bona feina d’èpoques precedents, cosa que ha comportat la pèrdua d’equips i noies esportistes en l’estructura esportiva de la nostra entitat, el club vol potenciar el futbol femení a partir de la pròxima temporada.

Per tal de redreçar aquesta situació la Unió Esportiva Sant Andreu posa en marxa l’Escola de Futbol Femení, un projecte que ha de facilitar l’accés i la progressió de les noies a la pràctica del futbol, però que alhora vetlli per oferir uns programes esportius de qualitat i específics per a dones. En aquest sentit, pretenem oferir a partir de la temporada 2016-2017 un itinerari esportiu complet des de la categoria aleví-benjamí fins a la sènior.

A més, també es realitzaran diverses accions i campanyes enfocades d’una banda a visualitzar la participació de les dones en el món de l’esport i, de l’altra, a eradicar les conductes sexistes presents als vestidors i a les graderies dels camps de futbol.

Per a més informació sobre l’Escola de Futbol Femení podeu escriure a futbolfemeni@uesantandreu.cat

UESA_FutbolFemeníCartellA3OK_Petit

Més en

El Sant Andreu rep demà un Premi Nacional Special Olympics Catalunya

Premsa14 de febrer de 2018

Ferran Jutglà, traspassat al València CF

Premsa14 de febrer de 2018

Entrades anticipades pel partit a Horta i promoció pel duel contra el Castelldefels

Premsa13 de febrer de 2018

Victòria contundent del Sant Andreu (4-0)

Premsa11 de febrer de 2018