El Sant Andreu potenciarà el futbol femení

Avui 8 de març es commemora el Dia Internacional de la Dona Treballadora, una jornada reivindicativa que permet visualitzar i reflexionar sobre les profundes desigualtats de gènere existents avui en dia a la nostra societat. El patriarcat també es reprodueix en el món de l’esport mitjançant múltiples mecanismes com barreres d’accés, clixés, decalatge salarial, invisibilització mediàtica, insults i agressions… a més a més el futbol concretament és un esport extremadament masculinitzat.

La Unió Esportiva Sant Andreu fa força anys va apostar per la formació d’equips femenins amb la idea d’oferir a les noies andreuenques la possibilitat de practicar esport, però també d’aplicar uns fonaments tècnics específics que milloressin el rendiment individual i la competitivitat dels equips femenins. Tot i que en els darrers anys es va menystenir la bona feina d’èpoques precedents, cosa que ha comportat la pèrdua d’equips i noies esportistes en l’estructura esportiva de la nostra entitat, el club vol potenciar el futbol femení a partir de la pròxima temporada.

Per tal de redreçar aquesta situació la Unió Esportiva Sant Andreu posa en marxa l’Escola de Futbol Femení, un projecte que ha de facilitar l’accés i la progressió de les noies a la pràctica del futbol, però que alhora vetlli per oferir uns programes esportius de qualitat i específics per a dones. En aquest sentit, pretenem oferir a partir de la temporada 2016-2017 un itinerari esportiu complet des de la categoria aleví-benjamí fins a la sènior.

A més, també es realitzaran diverses accions i campanyes enfocades d’una banda a visualitzar la participació de les dones en el món de l’esport i, de l’altra, a eradicar les conductes sexistes presents als vestidors i a les graderies dels camps de futbol.

Per a més informació sobre l’Escola de Futbol Femení podeu escriure a futbolfemeni@uesantandreu.cat

UESA_FutbolFemeníCartellA3OK_Petit

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS