La fortuna gira l’esquena al Sant Andreu (0-0; 2-4 als penals)

El Sant Andreu ha caigut eliminat als quarts de final de la Copa Catalunya a la tanda de penals. L’equip de Mikel Azparren ha competit contra el Nàstic de Tarragona i i ha aconseguit un meritori empat a zero contra un equip de Segona A, però la fortuna ha girat l’esquena als andreuencs des dels onze metres.

L’encontre ha estat molt disputat, especialment a la zona de mitjos. A la primera part les forces han estat equilibrades, amb un Nàstic que pressionava la sortida de pilota andreuenca i que sortia ràpidament al contracop quan robava l’esfèrica al mig del camp. El Sant Andreu mirava de desfer-se del domini grana que poc a poc s’anava imposant.

Juan Muñiz, amb un potent llançament de falta directa, posava a prova Segovia (19′). Poc després, la millor ocasió pel Sant Andreu: gran jugada de Luismi per l’esquerra, la pilota acaba a peus de Llamas després d’una centrada llarga i la fuetada posterior la treia Dimitrievski posant una bona mà (23′). A la sortida del córner, una rematada de Dani Guerrero ha sortit per sobre del travesser.

Ton Alcover ha reaparegut després de dos partits de baixa. | Adrià Giménez

Ton Alcover ha reaparegut després de dos partits de baixa. | Adrià Giménez

Precisament Luismi, que igual que Ton Alcover jugava contra un dels seus exequips, ha executat un gran xut des de l’interior de l’àrea, a peu parat i buscant el segon pal, que s’ha escapat per pocs centímetres (37′). Amb l’empat inicial s’arribava al descans.

A la represa, l’esforç físic i psicològic del Sant Andreu han passat factura als quadribarrats. El Nàstic ha tingut més domini posicional i ha tingut dues ocasions clares a peus de Rayco, però Segovia en dues intervencions de molt mèrit ha evitat el gol tarragoní (60′) i després un autogol de Juanma en desviar una centrada forta (65′).

A la recta final el partit s’ha estroncat amb els canvis i les faltes al mig del camp. El Sant Andreu ha reclamat l’expulsió d’un defensor grana quan Sekou marxava sol (73′) i la de Bouzon per una entrada a la banda que hauria suposat la segona groga. Finalment, els penals decidien el semifinalista.

TANDA DE PENALS (2-4)

Azparren ha reunit els jugadors al mig del camp per decidir els llançadors i animar l’equip. El Sant Andreu ha guanyat el sorteig i ha decidit escollir porteria, de manera que el Nàstic ha obert la tanda de penals. Rayco ha transformat el primer i Ton Alcover no ha fallat; Juan Muñiz ha marcat el segon i Arjona ha contestat. Aleshores Segovia ha aturat el llançament de Ricky, però Dimitrievski ha respòs desviant el de Jorge Muñoz. Maloku ha posat el 2-3 pel Nàstic i Santolalla ha enviat la pilota al pal esquerra. Per acabar, Ferran ha tancat anotant el 2-4.

Els quadribarrats s’acomiaden de la Copa Catalunya sense perdre en els 90 minuts, amb un balanç de tres victòries (dos contra equips de Segona B) i l’empat contra el Nàstic, amb quatre gols a favor i només un en contra. El Sant Andreu, però, ha vist com els penals esvaïen la classificació per unes semifinals il·lusionants.

Fotografies: Adrià Giménez

FITXA TÈCNICA

UE Sant Andreu (0): Segovia, Llamas, Juanma, Noguera, Santolalla, Guerrero (Joel, 72′), Jorge Muñoz, Alcover, Luismi (Toro, 66′), David López (Arjona, 57′) i Sekou (Makaay, 80′).

C. Gimnàstic de Tarragona (0): Dimitrievski, Gabri Vidal, Molina (Roger, 46′), Zahibo (Bouzon, 46′), Lobato (Brugui, 76′), Juan Muñiz, Iván Vidal (Ricky, 61′), Maloku, Rharsalla (Rayco, 46′), Ferran i Vadillo.

Gols: –

Àrbitre: Sr. Bondia (del. Baix Llobregat), ha amonestat Alcover (64′) i Guerrero (68′) pels locals i Rayco (55′), Roger (71′) i Bouzon (73′) pels visitants.

Incidències: partit corresponent als quarts de final de la Copa Catalunya Absoluta, disputat a l’estadi Narcís Sala.

RODA DE PREMSA DE MIKEL AZPARREN

RESUM DE BTV

Més en

Jaume Villar, el comodí que continuarà al Narcís Sala

Premsa14 de juny de 2019

Noguera segella la continuïtat al Sant Andreu

Premsa12 de juny de 2019

Iván Fuentes causa baixa

Premsa7 de juny de 2019

Cinc jugadors tenen amb contracte fins el 2020

Premsa7 de juny de 2019