Molta brega i poc futbol (0-0)

El Sant Andreu i l’Europa han empatat en un derbi sense gols, amb poc futbol i amb molta brega. Els escapulats han igualat un bon inici de l’equip de Mikel Azparren i han generat sensació de perill a pilota aturada. Ambdós porters han intervingut poc però amb encert, i finalment els dos equips s’han repartit els punts. Els andreuencs acumulen sis partits sense perdre al Nou Sardenya.

Sol passar que quan es creen moltes expectatives al voltant d’un partit el propi futbol acaba rebaixant-les. El Sant Andreu i l’Europa han disputat un derbi molt igualat i intens i amb poques ocasions de gol, però ha estat emocionant fins el final. Els andreuencs han estat recolzats per una afició incansable que, diguin el que diguin, és la millor de la categoria perquè anima l’equip des de l’escalfament fins el minut 93.

La Junta Directiva, a la grada del Nou Sardenya. | Roger Graells - UESA
La Junta Directiva, a la grada del Nou Sardenya. | Roger Graells – UESA

La Junta Directiva de la UE Sant Andreu s’ha assegut a la grada destinada als aficionats quadribarrats, com a mostra de protesta pel preu que s’ha cobrat per l’entrada. Una decisió que ha enutjat els andreuencs… que, a més, han de suportar una criminalització injusta i fora de lloc, tant insultant com els propis càntics que, en alguns moments i de forma condemnable, s’han escoltat al Nou Sardenya.

Els andreuencs han mostrat una samarreta de suport a Luismi i joel. | Roger Graells - UESA
Els andreuencs han mostrat una samarreta de suport a Luismi i joel. | Roger Graells – UESA

El Sant Andreu ha saltat a la gespa amb una samarreta amb un missatge d’ànims per Luismi Gracia i Joel Armengol, que estaran de baixa les pròximes setmanes per lesió. A més, Dani Guerrero ha canviat el braçalet amb la senyera pel dels colors de l’arc de Sant Martí, igual que el capità local Àlex Cano, com a mostra de rebuig a l’homofòbia, una iniciativa de la revista ‘Panenka’.

Guerrero i Cano amb el braçalet i un exemplar de 'Panenka'. | Àngel Garreta
Guerrero i Cano amb el braçalet i un exemplar de ‘Panenka’. | Àngel Garreta

El partit ha començat amb un lleuger domini del Sant Andreu i un xut de Toro que ha atrapat Fer. Amb el pas dels minuts, l’Europa ha igualat les forces. La lluita i les faltes constants han enterbolit el futbol. L’àrbitre ha tardat en mostrar la primera groga i la duresa augmentava. Fins el punt que Denis Coch ha agredit Jorge Muñoz amb un cop a l’esquena, però ha semblat que la jugada passava desapercebuda (20′).

Un xut arran de porteria de Campoy que ha sortit fora ha estat la millor ocasió pels escapulats, mentre que una canonada de Jorge Muñoz al primer pal que ha rebutjat Fer després d’un ràpid contracop ha estat la millor pels andreuencs (31′) al primer temps. Els locals han gaudit de diversos córners i faltes laterals, però la defensa quadribarrada ha resistit les escomeses locals.

A la represa, novament Denis ha estat a punt de marxar expulsat per una falta sobre Toro al mig del camp quan el davanter andreuenc marxava cap a la porteria. L’àrbitre ha rectificat la seva decisió i ha retirat la vermella per mostrar-li, ara sí, una groga. El duel continuava igualat i Azparren ha donat entrada primer a Sekou i després a Makaay per intentar sacsejar l’equip.

David López ha hagut de retirar-se per unes molèsties. | Judit Andreu
David López ha hagut de retirar-se per unes molèsties. | Judit Andreu

Ambdós equips han reclamat un possible penal a cada àrea, un per una empenta a Sekou quan buscava rematar una centrada i un altre per una estirada sobre Alberto. Segovia ha blocat en dos temps una rematada de Rubi (72′), i Toro ha tingut l’oportunitat més clara del Sant Andreu després que Sekou despengés una pilota llarga i el davanter de Sant Boi marxés d’un defensor, però el xut amb cama esquerra li ha sortit tou (80′).

L’emoció s’ha mantingut fins el desenllaç, i per l’Europa primer Civil (85′) i després el debutant Varona (93′) han buscat porteria sense encert. Finalment, el Sant Andreu ha sumat un punt que, combinat amb la resta de resultats, el situa sisè a la classificació amb 25 punts, a un de la quarta plaça. La setmana vinent el Vilassar de Mar visitarà el Narcís Sala.

FITXA TÈCNICA

CE Europa (0): Fer, Cano, Uri, Javi Iglesias (Gueri, 87′), Rubi, Alberto, Denis, Joel, Campoy (Varona, 82′), Fran Bea i Civil.

UE Sant Andreu (0): Segovia, Llamas, Carroza, Noguera, Santolalla, Guerrero, Alcover, Jorge Muñoz, David López (Sekou, 65′), Arjona (Makaay, 78′) i Toro.

Àrbitre: Sr. Carballo Vázquez (del. Barcelona), ha amonestat Denis (49′), Civil (68′) i Rubi (71′) pels locals i Guerrero (59′), Alcover (75′) i Santolalla (88′) pels visitants.

Incidències: partit corresponent a la Jornada 16 de la Tercera Divisió (Grup V), disputat a l’estadi Nou Sardenya.

RODA DE PREMSA DE MIKEL AZPARREN

RESUM DE BTV

ALTRES RESULTATS

Santfeliuenc FC 3-0 EC Granollers

FC Ascó 2-0 CE Sabadell FC ‘B’

FC Vilafranca 1-1 UE Castelldefels

CE Júpiter 1-3 Palamós CF

UE Vilassar de Mar 0-0 Terrassa FC

CF Pobla de Mafumet 4-3 Cerdanyola del Vallès FC

UE Olot 1-1 CF Peralada

AEC Manlleu 1-0 UE La Jonquera

UE Figueres 0-2 CF Montañesa

CLASSIFICACIÓ (J16)

FCF.cat
FCF.cat

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS