UE Sant Andreu 1 – Club Gimnàstic de Tarragona 0

Victòria treballada en un partit molt travat, amb molt de migcampisme, que s’ha decidit als darrers minuts gràcies a un gol d’Edgar a centrada de Xavi Jiménez, davant un rival molt lluitador.

I és que el partit no ha sigut massa entretingut per l’espectador avui. Els dos equips, acumulaven homes al mig camp, i disputaven cada pilota i cada pam de terreny.

El partit ha començat molt mogut els primers minuts. Arnau ha fet una centrada molt tancada que ha passat fregant el pal, i al minut quatre el Nàstic ha tingut la millor ocasió del partit amb un u contra u després d’una passada en profunditat a l’esquena dels centrals, que Morales ha salvat in extremis davant de Quintana. Prats tot seguit ha tingut una rosca desprès d’una altra bona centrada d’Arnau, que ha sortit massa centrada i el porter visitant ha blocat.

Però els primers minuts han estat un miratge. Si el partit semblava que seria d’anada i vinguda, de seguida s’ha estabilitzat i s’ha convertit en un partit de difícil digestió.

El Nàstic acumulava molt múscul al mig camp, amb Bezáres i Rodri, dos mitjos de caire molt defensiu, i el Sant Andreu ha sortit amb una variant tàctica, per mirar de dominar millor el partit, però que no ha acabat de funcionar.
Amb Arnau enganxat a una banda, ocupant la posició d’exterior, Aitor es situava de mitja punta, per davant dels dos migcampistes, Jorge i Sergi Gómez, caient a la dreta però amb llibertat per jugar pel centre, d’enllaç.

Amb Aitor abandonant la banda, sumant-se a Jorge, Sergi, Bezáres, Rodri, tants jugadors del mateix caire per la mateixa zona ha convertit el partit en un continu xoc de migcampistes, amb poc joc per banda i moltes topades, faltes i aturades en el joc.

La gespa no ha estat la millor aliada dels jugadors i l’àrbitre, molts mals bots s’han convertit en mans, i aquelles que per l’àrbitre tallaven un avenç han suposat moltes targetes grogues, fins 4 per aquest motiu, entre els dos equips. Malgrat atenent-se al reglament el criteri semblava correcte, públic i jugadors es mostraven desconcertats per una norma que porta molts mals de cap a l’hora d’aplicar-se i que ha dut de corcoll al col·legiat.

Si hi afegim la força dels jugadors, i algunes targetes en topades, el partit s’ha convertit en interrupcions constants i un joc espessíssim durant 60 minuts, sense ocasions per cap dels dos equips i només alguna aproximació poc perillosa molt de tant en tant.

A la primera el Nàstic ha presionat molt, i el Sant Andreu no trobava sortida per la banda, i es veia obligat a buscar constantment Edgar en la pilotada llarga, el que enlletgia molt el joc i anul·lava completament els locals. El Nàstic, si bé pressionava, no tenia cap claredat ofensiva i només arribava en centrades i pilotes aturades que no han acabat en remat.

A les acaballes de la primera, un salt mal calculat per Azparren el podia haver aprofitat Virgili, però el mateix central ha reaccionat per tapar el xut i desviar a banda. Uns minuts abans Edgar havia xutat de la frontal un remat ben blocat pel porter tarragoní. Eren més aproximacions que ocasions veritables, i amb aquest pobre bagatge s’arribava al descans.

La segona ha començat amb tònica similar, migcampisme, en aquest cas més domini andreuenc, però sense ocasions, i fins i tot en una jugada a l’àrea al minut 8 s’ha reclamat un penal per una traveta a Prats, que es podia haver assenyalat.

Però el partit seguia en la lluita al centre, i Jorge ha vist aleshores una groga per una mà, que l’àrbitre potser s’hauria estalviat si Jorge no hagués tingut una enganxada amb un rival. Als pocs minuts, Jorge cometia una altra falta, que en un altre partit no hauria suposat res d’especial, però amb el criteri fins al moment de l’àrbitre, força estricte, els jugadors del Nàstic l’han reclamat com segona groga, i la podia haver mostrat.

L’àrbitre s’ha contingut, però Piti ha entès que Jorge corria risc de no acabar el partit si cometia una altra infracció, de manera que tot seguit ha fet reaparèixer Xavi Jiménez desprès de la seva lesió, en el seu lloc.

Just desprès, Xavi cometia una altra petita falta sobre Rodri, que perdia els nervis i li etzibava un cop de colze. Potser amb la jugada de Jorge encara a la memòria, l’àrbitre ha perdonat una expulsió que en aquest cas era claríssima, per una acció que no buscava protegir-se, ni saltar per cap pilota i que estava fora de lloc.

Amb el canvi de Jorge, Aitor ha passat a la seva posició natural de mig centre, i Xavi a la banda, tornant l’esquema del Sant Andreu al clàssic amb dos exteriors i dos mig centres, i l’equip ha començat a trobar espais. I amb el canvi d’Arnau per Quim, la profunditat per les dues bandes ha començat a fer mal al Nàstic i els últims quinze minuts per fi el partit ha canviat i s’ha començat a veure una altra cosa que faltes i targetes.

Quim ha fet dues grans internades per banda fins la línia de fons, amb molt bones accions tècniques marxant completament dels defensors, i ha tret dues centrades perillosíssimes, una enviada alta per Prats que es cantava com a gol, i l’altra enviada a corner pels pèls quan els davanters quadribarrats ja eren a punt de rematar.

Una nova internada, ara per l’altra banda, de Xavi Jiménez, ha acabat amb una centrada perfecte al cap d’Edgar que l’ha rematat de cap a gol ajustant al pal, decidint un partit al minut 84 per l’equip que més ho ha buscat.

Encara ha tingut una contra Prats, molt actiu, que ha aturat el porter, i a les acaballes Coch ha vist la segona groga en aturar Edgar agafant-lo de la samarreta.

El Nàstic s’ha mostrat com un equip molt defensiu, molt armat al darrere i molt físic, però amb molt poc joc d’atac i sense capacitat de reacció, no ha creat cap perill a la segona part, si bé havia tingut al principi de la primera la millor ocasió del partit, en conjunt el Sant Andreu no ha passat angúnies defensives.

En el còmput global, molt poc bagatge dels tarragonins i alguna cosa més dels andreuencs, que s’enduen tres punts més en el quart partit sense encaixar gols.

UE Sant Andreu: Morales, Xapi, Cárdenas, Azparren, Canelada, Jorge(Xavi Jiménez ’64), Sergi Gómez, Aitor(Melo ’86), Arnau(Quim Araújo ’73), Prats, Edgar

Nàstic: Ruben Perez, Fran Velez, Rodri(Eugeni ’73), Xisco Campos, Virgili, Calderon, Aleox Coch, Viale(De Lerma ’86), Dani Quintano, Jon Uriarte(David Haro, ’64), Bezáres

Gol 1-0 Édgar ’84

Abans de començar el partit s’ha fet entrega a l’exjugador andreuenc Marcos del títol de màxim golejador català de Segona B, aconseguit la temporada passada.

S’ha fet un minut de silenci per Carles Sala, fill del president Narcís Sala i persona molt vinculada al club.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS