Ho hem aconseguit, hem fet història! El Narcís Sala ha viscut una nit inoblidable i ha vist com el Sant Andreu guanyava per primera vegada un títol estatal. Ho ha fet de la millor manera, tornant a derrotar La Hoya Lorca, aquest cop per 1 a 0 amb gol del màxim anotador en aquesta competició, Quim Araujo.

Havia de ser una nit especial i ho ha estat. Faltaven pocs minuts per dos quarts d’onze de la nit quan Morales ha recollit de mans del president de la RFEF, Ángel Maria Villar, la copa que acredita el Sant Andreu com a campió de la Copa Federació 2012/2013. Un moment molt especial pel capità, per tots els membres que formen la plantilla, pel club i per l’afició. Una data, l’11 d’abril de 2013, que cap andreuenc oblidarà.

L’eliminatòria estava molt ben encarrilada de l’anada. El 0 a 3 ens deia que el més difícil estava fet i que era La Hoya Lorca qui havia d’apretar per treure-li el títol al Sant Andreu. Els murcians no trobaven la manera de fer mal als quadribarrats, i als homes de Piti Belmonte ja els anava bé que els minuts anéssin passant. Cada segon que sumava el marcador era un segon més a prop de ser campions.

De fet, lluny de dominar La Hoya Lorca, el partit era bastant igualat i les arribades, tot i que tímides, eren del Sant Andreu. Cárdenas, amb un cop de cap a mans del porter David, i Quim Araujo, en dues ocasions, primer amb el porter anticipant-se per rebutjar i després amb una rematada creuada, provaven d’encarrilar encara més la final.

El ritme de joc era força lent, i l’equip murcià no va gaudir de la primera rematada clara fins passada la mitja hora de joc. Una falta executada per Meca la desviava Morales a córner. També un xut de falta directa serviria per tancar la primera meitat, en aquest cas Edgar pel Sant Andreu provant d’ajustar la pilota al pal. Havien passat quaranta cinc minuts i el resultat no s’havia mogut, un fet que aplanava encara més el camí.

La segona part començava amb el mateix ritme i no s’animaria fins el tram final. Abans però, Jorge Muñoz provava al 61′ una potent canonada des de fora l’àrea que marxava fora per poc. També Dídac, al 72′, estava a punt de marcar, però la seva rematada a la sortida d’un córner marxava creuada després de no poder connectar bé.

Entravem en els darrers deu minuts i ha estat aquí quan el Sant Andreu ha pujat una marxa. Una centrada perillosa de Quim Araujo per Serramitja, un xut d’Aitor, un altre de Josu, però la pilota no acabava de trobar porteria. El Lorca feia la seva primera rematada de la segona part, amb un xut de Meca que provava de sorprendre un Morales ben col·locat. Era el preludi de l’explosió, el gol de Quim Araujo que certificava la victòria. Josu feia la rematada des de la dreta, el porter David desviava i el mago, amb la canya a punt, feia un gol de davanter pur aprofitant la pilota morta. Era el seu desè en la competició.

Només calia esperar set minuts. Uns minuts en els que el Lorca es quedaria amb 10 homes per expulsió d’Álex, que veia la segona groga. Abans del final, Dídac la tornava a tenir, aquest cop amb el cap, però la rematada marxava desviada. No tenia importància perquè el Sant Andreu ja era campió! Enhorabona a tots!

UE Sant Andreu 1

La Hoya Lorca CF 0

UE Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Dídac, Cárdenas, Rubén, Jorge Muñoz, Aitor, Xavi Jiménez (Serramitja 76′), Quim Araujo (Borja 87′), John (Josu 76′) i Edgar.

La Hoya Lorca CF: David, Nico, Álex, Bienve, Juanito, Prior (Lorca 66′), Armando, Meca, Eddy (Josan 61′), Cuenca i Ochoa (Carlos Rodríguez 61′).

Gols: 1-0 Quim Araujo (83′).

Àrbitre: Bertomeu Garcia, del col·legi català. Ha mostrat la groga als visitants Cuenca, Ochoa i Álex. Aquest últim ha estat expulsat per doble groga (86′).

Fotos: FCF (Edu Bayer).

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS