UE Sant Andreu 0 – Club Atlético de Madrid 4

El Sant Andreu s’emporta la primera derrota com a local després de 14 mesos i 30 partits davant un gran Atlético de Madrid que no ha dubtat en desplegar el seu millor futbol per endur-se un 0-4 que complica el pas de l’equip a vuitens de finals.

En una tarda històrica pel Sant Andreu el Narcís Sala mostrava un aspecte increïble amb les graderies ben plenes i els andreuencs animant l’equip. Aquesta empenta no ha estat suficient per poder afrontar la tornada al Calderón d’aquí deu dies amb un bon resultat tot i l’entrega de l’equip fins l’últim minut.

Els primers moments de la primera part feien preveure la superioritat de l’equip de Simeone, que no es va prendre el partit a la lleugera ni se’n va refiar d’un rival com el Sant Andreu qui venia amb il·lusió a plantar cara a l’actual campió de la Copa. Per això va col·locar a l’onze homes fixes de l’equip com Filipe Luis, Arda Turan o Godín. Ja al primer minut Raúl Garcia rematava una centrada d’Adrián. Es succeïen les arribades de l’Atlético de Madrid mentre que els quadribarrats feien forta la defensa per allunyar el perill de la porteria.

Després de varies accions combinatives de l’Atlético, que cada cop feia més seu el mig del camp, ha arribat el primer gol de les botes del capità Raúl García després d’una centrada al segon pal de Filipe Luis (minut 12). El segon gol dels matalassers no trigaria en arribar, després de que Manquillo li servís una pilota al punt de penal a Arda Turan, qui, sol, convertia el 0-2 als vint minuts de partit.

Dos gols que havien arribat massa d’hora però que no van fer baixar els braços a l’equip de Patxi Salinas. A falta de quinze minuts pel descans, el Sant Andreu s’ha refet. En aquell moment s’han produït les dues ocasions més clares de l’equip, que no havia tingut gaires ocasions per apropar-se a la porteria. Primer ho intentava Josu qui, en una acció per la dreta després d’una passada llarga de Francis, enviava una pilota que no trobava rematador. Seguidament eren Mouriño i Francis qui han combinat una jugada que a punt ha estat de posar en perill al porter Aranzubia, que s’estrenava en partit oficial amb l’Atlético de Madrid.

L’Atlético no deixava d’intentar sentenciar el partit a la primera part, però el Sant Andreu encara tindria una darrera ocasió abans del descans quan Mouriño llençava una falta que rematava de cap Quim Araujo, però que acabava rebutjant la defensa rival.

La segona part no canviaria gaire el seu aspecte. L’Atlético seguia dominant el partit i el Sant Andreu aprofitava les ocasions a pilota parada de les que disposava. Als deu minuts de la segona part Arda Turan tornava a trobar porteria gràcies a una jugada amb Raúl García. El turc, d’esquenes a la porteria i amb la pilota entre les cames girava sobre ell mateix per posar el 0-3 al marcador.

Aquest cop dur faria despertar al Sant Andreu que en menys d’un minut ha creat una triple ocasió claríssima en les que serien les millors ocasions de gol de l’equip. Un xut de Carroza s’estavellava contra el pal dret d’Aranzubia que tornava a rematar Xavi Jiménez, amb una xilena, i el porter desviava a córner. I d’aquesta mateixa acció neixia la rematada de cap de Francis que, de nou, Aranzubia tornava a treure sota pals. El camp s’havia quedat gelat després del tercer gol i amb aquestes ocasions l’afició ha tornat a despertar per empentar l’equip. L’alegria duraria poc perquè David Villa, que havia entrat al minut 64, s’afegia a la festa per marcar un gol i posar el 0-4 definitiu al marcador.

Una eliminatoria gairebé sentenciada en una tarda històrica però que no treu el premi de jugar la tornada amb entrega en un camp de Champions davant el vigent campió de la Copa del Rei.

UE Sant Andreu 0

Club Atlético de Madrid 4

UE Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Rubén, Melo, Carroza, Ibon, Quim Araujo (Ander 59′), Mouriño, Francis Ferrón, Ivan Guzman (Ton Alcover 64′) i Josu (Xavi Jiménez 46′).

Club Atlético de Madrid: Aranzubia, Manquillo, Alder, Godín, Filipe; Tiago, Koke, Adrián, Raúl García (Diego Costa 70′), Arda Turan (Guilavogui 78′), Alderweireld, Óliver (Villa 63′) i Manquillo.

Gols: 0-1 Raúl Garcia (12′), 0-2 Arda Turan (20′), 0-3 Arda Turan (55′), 0-4 Villa (83′).

Àrbitre: Undiano Mallenco, del col·legi navarrès. Ha mostrat la groga al local Rubén i al visitant Koke.

Foto: Judit Andreu.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS