Triomf de prestigi a Tarragona

Ni el Nou Estadi -un dels camps més respectats de la categoria-, ni el Nàstic -un equip que es va quedar a només un gol de la segona divisió- eren d’entrada el millor escenari per debutar a la lliga. Escenaris i rivals, a banda, el Sant Andreu ha fet un partit completíssim i ha obtingut una victòria d’aquelles que donen credibil·litat i confiança. Un solitari, però extraordinari gol de Xavi Puerto ha donat els primers tres punts al conjunt de Piti. El debut somiat per a un equip que ha estat immens.

 Tot s’ha començat a cuinar en una primera part en què els andreuencs han sabut sofrir. El Nàstic ha començat fort però els andreuencs solidaris en l’esforç han sabut frenar-lo. Tret d’una internada de Rayco que va fregar el pal (4′), els locals no han inquietat la porteria de Morales. En aquests primers minuts, els locals han dominat però els ha costat arribar a l’àrea local. Ben situats, els de Piti han volgut sorprendre buscant Nuha. El davanter ha patit un calvari. Ha estat frenat sempre amb falta. Davant la duresa i la molta permissibilitat arbitral, l’andreuenc acabava sempre a terra.

Tot i això, els de Piti s’han refet i a tres minuts del descans, en la millor jugada d’aquesta primera part Puerto feia emmudir el Nou Estadi. Ha estat en una jugada molt el·laborada. Ton ha tocat per Xavi, aquest ha obert el camp i ha habilitat a Llamas que en carrera ha fet una gran centrada perquè Puerto de primera i tal com venia superés el porter Reina. Un gran i valuós gol.

A la represa, com és lògic, el Nàstic ha collat de valent però els andreuencs han sabut aguantar. Morales ha estat determinant en tres bones intervencions. Als 49 minuts, en enviar a córner una bona rematada de Giner i després a peus de l’exandreuenc Marcos (57′ i 66′). Especialment meritòria l’última intervenció quan el públic ja cantava el gol, va aparèixer en una gran exhibició de reflexos. Les esperances tarragonines d’empatar es van acabar als 70 minuts quan el xut de Rayco, amb Morales superat, es va estavellar al pal. A cinc del final, Guzmán va poder fer el segon però el seu xut el va aturar Reina.

Extraordinària victòria en un gran debut a la lliga.

NÀSTIC DE TARRAGONA: Reina, Gerard Valentín, Xavi Molina, Manolo Martínez, Mossa (Luismi 63′), Cristóbal (Azkorra 76′), David Rocha, Lago Júnior (Jean Luc 53′) Rayco, Giner i Marcos.

UE SANT ANDREU: Morales, Llamas, Manu Viale, Azparren, Jefferson, Ton, Ibon, Xavi (Víctor 73′) , Puerto (Fran 88′) Calderón (Guzmán 60′) i Nuha.

ÀRBITRE: Baiges Dones. Va amonestar Gerard Valentín  (29′), Manolo Martínez (75′) del Nàstic i Azparren (56′), del Sant Andreu.

GOLS: 0-1 Puerto (42′).

PÚBLIC: 3127 espectadors.

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS