La Unió Esportiva Sant Andreu ha sumat més que tres punts contra l’Hèrcules (2-1). Els de Rubén García han obtingut un triomf tant agònic com just que els permet acabar amb una ratxa de cinc partits sense conèixer la victòria i retrobar-se amb una afició poc acostumada a les alegries aquesta temporada. El triomf s’ha consumat en l’últim minut del temps de descompte quan Ton Alcover ha rebentat la pilota i l’ha enviat a la xarxa, just després que Portillo (també en el descompte) neutralitzés l’1-0 de Calderón en el minut 23.

El gol del migcampista andreuenc ha fet embogir el Narcís Sala. L’equip ho ha celebrat plorant i abraçats a la gespa mentre l’afició no parava d’aplaudir uns jugadors que són conscients que han de fer sortir l’equip d’aquesta situació. La victòria ha de servir de punt d’inflexió per a un equip que no ha deixat de persistir i ha tingut la fe per derrotar un dels favorits a assolir l’ascens de categoria.

Després d’una setmana amb massa soroll lluny del terreny de joc, l’equip ha sortit decidit per la victòria. La presència de Rubén Martínez en el lateral esquerre i d’Albert Manteca (va debutar després d’arribar en el mercat d’hivern) com a referència atacant han estat les principals novetats d’uns andreuencs que no han deixat pensar el rival. Bruno -no ha arribat per centímetres a una bona passada a l’espai- (7’) i Carroza -la seva rematada de cap l’ha tret un defensa sota la ratlla amb el porter ja batut- (8’) han donat els primers avisos a un Chema que al minut 23 s’ha vist superat. Ha estat a la sortida d’un córner, quan després de tres refusos, Calderón emergia per fer un altre gol clau pel conjunt andreuenc. El gol ha donat confiança a un Sant Andreu que molt ben plantat al terreny de joc ha controlat un Hèrcules que no ha trobat la manera d’inquietar Morales. Tret d’una oportunitat de Mikel Martins que ha rematat en semi errada (32’), el porter no hagut d’aparèixer. En canvi, la defensa alacantina ha evitat el segon de Xavi Jiménez traient de la mateixa ratlla la pilota, amb el seu porter ja batut (29’).

Al segon temps, l’Hèrcules ha tingut molt la pilota contra un Sant Andreu que ben arreplegat volia sentenciar a la contra. De fet, les oportunitats més clares han estat quadribarrades. Al quart d’hora, Bruno ha tingut el gol però la seva rematada massa fluixa, des del mig del camp, també l’ha pogut treure Atienza en la mateixa línia. Un minut després ha estat Manu Viale qui, a la sortida d’un córner, ha enviat la pilota fregant el pal.

L’Hèrcules passava a jugar amb un defensa de tres però el gol semblava que cauria de bàndol andreuenc que sortia molt ràpid al contracop. Al 67’, Calderón no ha sabut resoldre una bona contra, als 71’ Bruno s’ha equivocat buscant porteria quan Nuha estava sól i als 79’ Rubén Martínez ha xutat massa alt. L’equip ha perdonat en excés. El 2-0 no ha arribat però la bona notícia és que l’Hèrcules tampoc estava inquietat. A set minuts del final, Morales ha blocat molt bé un xut de Casares en l’única arribada clara dels visitants.
El partit s’exhauria quan ja en temps de descompte, Portillo engaltava una extraordinària rematada amb la cama esquerra que feia glaçar el Narcís Sala. El cop era massa dur. La victòria que havia de marcar un punt i a part s’esfumava, el partit que havia de servir per recuperar la confiança es convertia en una nova decepció Aquest equip no mereix tenir tan mala sort. Pensaria el mateix algun mag present al Narcís Sala. La màgia i el cor d’uns jugadors amb un esperit de superació encomiable van fer que en la següent jugada, les coses tornessin a lloc. La fe de Víctor li ha permés recuperar una pilota impossible (li robava la cartera al veteraníssim Peña en la banda esquerrea herculana). Ha assistit a Nuha i el davanter ha aixecat el cap i ha vist que Ton venia en carrera i li ha fet la passada de la mort. La resta??… Un orgasme col·lectiu. Alcover (un dels quatre capitans, l’home acostumat a marcar en moments claus) ha rematat amb l’ànima i ha fet que el Narcís Sala hagi recuperat el millor dels seus somriures. Gol, victòria, alliberament i llàgrimes. Plors d’alegria, d’impotència, de nervis, de ràbia, d’emocions contingudes. Aquest és el camí. Tots junts som més forts. Aquest partit ha de servir de referència.

UE SANT ANDREU:Morales, Llamas, Rubén Martínez, Manu Viale, Carroza, Ibon, Bruno, Ton Alcover, Manteca (Víctor 56’), Xavi Jiménez (Azparren 85’) i Calderón (Nuha 68’).

HÈRCULES CF: Chema, Rafita, Peña, Atienza, Lázaro (Casares 77’), Indiano, Chechu, Mikel Martins (Fernando 56’), Portillo, Miñano i Quero (Adrià Granell 67’).

ÀRBITRE: Múñoz Piedra. Madrid. Va amonestar Ibon (58’), del Sant Andreu; i Indiano (90’), de l’Hércules.

GOLS: 1-0, Calderón (23’). 1-1, Portillo (93’) i 2-1, Ton Alcover (94’)

FOTO: Judit Andreu

VIDEO: BARCELONA TV

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS