El derbi dels pals acaba sense gols (0-0)

Amb una sensació força similar a la que va deixar el primer desplaçament de la lliga a Palamós, el derbi barceloní, trepidant i amb força ocasions, va acabar amb el resultat inicial. En fins a 3 ocasions els andreuencs es van topar amb la creueta per una fusta dels escapulats. A la segona part, els homes de Manolo Márquez van ser superiors; malgrat tot, en la darrera acció del matx Manu va salvar un punt a l’aturar un cop de cap de Cano.

“Hem estat més a prop de guanyar que no de perdre”. És un dels titulars que va deixar la roda de premsa post-partit de Manolo Márquez i també, probablement, una síntesi molt acurada del que es va veure damunt la gespa del Nou Sardenya: dos equips que van oferir un matx amb força alternatives i en el qual tant l’un com l’altre podrien haver desfet la igualtat al marcador d’haver tingut millor punteria.

El partit començava amb escapulats i andreuencs valents però molt ben col·locats en defensa: Manu Viale i Noguera era la nova parella de central i van complir amb escreix per impedir les ofensives europeistes. Abel Rita (5’) intentava sorprendre Manu des de lluny, però el seu xut marxava desviat. La primera ocasió clara de debò va ser pels visitants, amb un xut des de la frontal de Jorge Muñoz (10’) que s’estavellava a l’escaire esquerra de la porteria de Gianni; Yagüe va caçar el refús però va creuar massa el seu xut, que va sortir fregant el pal dret de la porteria escapulada.

La festa dels pals només acabava de començar, ja que poc després era l’Europa qui estava a punt de marcar: de nou Abel Rita (13’), amb un xut des de la frontal, picava a la base del pal dret de la porteria de Manu. Per a més incredulitat encara pels assistents al Nou Sardenya, Noguera (16’) era el següent a topar-se amb la creueta, després de rematar de cap una centrada d’Aitor Torres. Amb un inici trepidant del matx, ambdós equips van baixar el ritme i cada cop era més complicat generar perill.

La solvència defensiva d’ambdós conjunts també va jugar un paper fonamental de cara a l’empat a 0 final. L’Europa ho intentava sobretot a través de les ocasions que podien generar les botes de Carlos Montoro, un dels més actius dels escapulats, que amb una bona combinació per la dreta s’intentava colar dins l’àrea de Manu tot sol, però Viale (23’), que va quallar una molt bona actuació, ho evitava. Cano (30’) era el següent, amb una rematada de cap per damunt la porteria de Manu.

Abans del decans, cada equip va tenir una oportunitat claríssima per avançar-se al marcador: Xavi Pluvins (40’) feia una retall magnífic dins l’àrea amb una mitja volta i creuava massa el seu xut, que sortia fora per ben poc; els escapulats en tenien una poc després: centrada des de la dreta de Guzmán que Aitor Torres li treia a Montoro (43’) a menys d’un metre de la línia de gol. Amb aquesta aproximació final dels locals, el partit arribava al descans.

Abans de l’inici del segon acte del derbi, Manolo Márquez ja va haver de canviar peces de l’engranatge andreuenc: Manu Viale es va lesionar a la primera part i Melo el substituïa al descans. Cal recalcar que l’argentí, en el seu primer partit  com a titular de l’any, va jugar un quart d’hora pràcticament coix i, malgrat tot, va voler provar-se. Durant aquesta setmana se li faran més proves per determinar l’abast de la seva lesió.

El segon temps no va ser tan frenètic com el primer; tant l’Europa com el Sant Andreu cuidaven molt el seu balanç defensiu i intentaven deixar els mínims espais possibles a la ofensiva rival. Payán (53’) ho intentava de falta, però el seu xut picava a la tanca defensiva; poc després Gissi (58’) engaltava una voleia a centrada de Xavi Jiménez que marxava amunt, ja que va rematar molt desequilibrat. La defensa escapulada va estar especialment pendent del davanter suís, que va tenir poques oportunitats respecte altres partits però es va deixar la pell en tasques defensives. L’Europa no passava pels seus millors minuts i només Rubi (59’), amb un xut molt llunyà, intentava posar setge a la porteria de Manu Martín.

En la següent acció del matx, el Sant Andreu es topava amb la fusta de la porteria defensada per Gianni: una gran passada de Xavi Jiménez a Yagüe acabava amb un potent xut del davanter (60’) des de la dreta que picava violentament contra la creueta del primer pal i marxava alta. L’Europa intentava reaccionar mitjançant Padilla (64’) que ho intentava amb una canonada que sortia fregant el pal esquerre de Manu. Poc després era Payán (67’) qui ho intentava novament de falta amb un xutàs que acariciava la porteria dels graciencs.

El cansament va fer estralls als dos equips, que després de mantenir un ritme molt elevat durant tot el matx van començar a abaixar marxes, conscients que un error els podia costar els tres punts. Montoro (70’) ho tornava a provar amb un xut des del vèrtex dret de l’àrea que aturava Manu amb facilitat. Poc després, Yagüe (75’) no aconseguia rematar bé una bona centrada de Xavi Jiménez des de la banda esquerra.

En els instants finals del partit, l’Europa va tenir dues oportunitats mot clares per endur-se els 3 punts: Padilla (91’) ho intentava amb un xut des de la frontal que se li escapava a Manu en primera instància; el refús, que marxava fora incomprensiblement, era invalidat per fora de joc. En la darrera acció del derbi, era el mateix Padilla qui aconsegui posar una bona centrada al cor de l’àrea des de la banda dreta perquè Cano (93’), de cap, es topés amb Manu Martín. Finalment el derbi acabava amb un empat a 0 malgrat ser un partit molt bo en quan a variacions tàctiques i alternatives en el ritme de joc.

FITXA TÈCNICA

CE Europa (0): Gianni, Dot, David López, Cano, Rubi, Uri, Pedro Bilbao (Alberto, 67’), Fran Bea, Abel Rita, Guzmán (Padilla, 54’) i Montoro (Poves, 76’).

UE Sant Andreu (0): Manu, Aitor Torres, Payán, Manu Viale (Melo, 46’), Noguera, Jorge Muñoz, Xavi Jiménez (Hugo Fernández, 85’), Dani Guerrero, Kevin Gissi, Yagüe (Brian Canalejo, 78’) i Xavi Pluvins.

Àrbitre: Ferrero Mansilla (del. Barcelona). Ha amonestat els locals Montoro (66’) i Dot (89’) i els visitants Aitor Torres (20’), Jorge Muñoz (72’) i Hugo Fernández (89’).

Incidències: Partit corresponent a la 8ª jornada de campionat del grup V de Tercera Divisió disputat al Nou Sardenya enfront 2.450 espectadors (uns 400 de la UE Sant Andreu).

Foto: El capità Xavi Jiménez, un dels més destacats del partit | Judit Andreu

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS