Què sabem del Salamanca CF UDS?

El Salamanca CF UDS juga al grup VIII de la Tercera RFEF, corresponent a l’àrea de Castella i Lleó. Aquesta temporada, l’equip salmantí ha quedat tercer amb 53 punts, amb un balanç de 16 victòries, 5 empats i 9 derrotes. Ha marcat 38 gols i n’ha encaixat 26. Comparativament parlant, el Sant Andreu ha acabat segon amb 56 punts, i amb un balanç de 15 victòries, 11 empats i 4 derrotes. Ha marcat 50 gols i n’ha encaixat 31.

Per arribar a la final del PlayOff d’ascens, el Salamanca ha passat dues eliminatòries. La primera, contra el Real Ávila, amb un 2-0 en contra a l’anada i un 2-0 a favor a la tornada. El rival dels andreuencs es va classificar per millor coeficient. I a la segona ronda, el Salmanaca va eliminar l’Atlético Astorga, segon classificat del grup. Va guanyar 3-1 a l’anada i es va imposar per la mínima, 0-1 a la tornada.

L’any 2013, la UD Salamanca va desaparèixer després d’una resolució judicial, i arran d’aquest fet neixen dos clubs nous: l‘Unionistas de Salamanca (que actualment competeix a la Primera RFEF) i el Salmanca CF UDS (rival del Sant Andreu). La temporada passada, l’equip salmantí jugava a Segona RFEF, però va perdre la categoria. El seu estadi és l’Helmántico, on l’extinta UD Salamanca va arribar a competir a Primera Divisió. És de gespa natural i té una capacitat de més de 17.000 espectadors.

Com juga el Salamanca CF UDS?

El periodista de la Cadena SER Sergio Valdés segueix habitualment l’actualitat del conjunt castellanolleonès. El departament de comunicació del club s’hi ha posat en contacte perquè descrigui els punts forts del rival del Sant Andreu.

El Salamanca arriba a la final en el millor moment de la temporada, a nivell de joc i resultats. Habitualment juga amb un 4-3-3, i és un equip que li agrada tenir la pilota i ser protagonista. Està acostumat, sobretot en els partits de casa, a jugar amb defenses tancades, ja que l’Helmántico és molt més gran que la resta de camps de la lliga”, explica.

De la seva plantilla en destaca, sobretot, la veterania. El porter, Jon Villanueva, fa gairebé 2 metres d’alçada i és un dels menys golejats de la categoria. També destaquen Amaro i Diego Benito al mig del camp, Alvarito, jugador de banda i hàbil, i Gabri Salazar, màxim golejador de l’equip amb nou dianes.

El seu entrenador és el mexicà Jehu Chiapas, de 37 anys. És exjugador de l’equip i va assumir al càrrec al mes de desembre, després que el Salmanca destituís José María Hernández. Des de l’any 2015, la propietat de l’equip castellanolleonès també és mexicana.

El Salamanca CF UDS té més de 1.000 abonats i en la darrera eliminatòria de PlayOff va superar els 6.000 espectadors a l’Helmántico.

Turisme i gastronomia

El periodista de la Cadena SER, recomana visitar tota la part del nucli històric, la Plaza Mayor, les catedrals i la Casa de las Conchas. Cal recordar que Salamanca és una ciutat declarada patrimoni de la humanitat.

Pel que fa a la gastronomia, Valdés recomana que tasteu la chanfaina i el hornazo, una empanada típica de Salamanca.

Fotografia: Salmanca CF UDS

 

Per a més informació podeu contactar amb premsa@uesantandreu.cat

SEGUEIX-NOS